Conferinta cu tema: Intalnirea mea cu parintele Arsenie Boca si marturii din temnitele comuniste

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Timișoara, in colaborare cu Fundatia Crestina ”Parintele Arsenie Boca” organizeaza o noua conferinta din cadrul cursului de spiritualitate. Astfel, miercuri, 6 octombrie a.c., incepand cu orele 19, in Amfiteatrul 1 al Facultatii de Medicina si Farmacie 2 din Piata Maria, scriitorul Dan Lucinescu va sustine prelegerea cu titlul ”Intalnirea mea cu parintele Arsenie Boca si marturii din temnitele comuniste”. Dan Lucinescu a luptat pe cale intelectuala impotriva regimului comunist din Romania, fiind arestat inca de pe vremea studentiei si acuzat de crima impotriva ordinii sociale, delict de uneltire, instigare contra ordinii sociale, colportare de materiale interzise.

Timp de 15 ani a fost intemnitat in inchisorile de la Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Aiud. De asemenea, a trecut prin ”reeducarea de la Pitesti”, fiind victima a cruzimii din aceasta inchisoare.

Un alt eveniment organizat de Fundatia Crestina ”Parintele Arsenie Boca” in colaborare cu A.S.C.O.R. si Mitropolia Banatului va avea loc joi, 7 octombrie a.c. incepand cu orele 17, in sala festiva a Mitropoliei si va avea ca tema prezentarea unor materiale de informare a tinerilor privind problemele actuale cu care se confrunta. Campania ”Vreau sa aflu” are ca scop punerea in tema a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani in legatura cu riscurile
comportamentului libertin promovat prin mass-media. Modulele propuse pentru desfasurarea seminarului vor fi legate de cinci aspecte: iluzie si realitate, sexualitatea, dragostea, conceptie si contraceptie, precum si solutii pentru rezolvarea problemelor intampinate de tineri. Fiecare modul are ca drept scop implicarea elevilor in actiuni de promovare a unei conduite responsabile fata de propriul corp si fata de ceilalti si se adreseaza in special
profesorilor de religie, dar si medicilor si studentilor care doresc sa se implice.

ASCOR este una dintre primele asociatii studentesti din tara, cu activitate neintrerupta din 1990, al carei scop este promovarea credintei crestine si a spiritualitatii ortodoxe in mediul universitar si preuniversitar, in duh filocalic si in conformitate cu valorile crestine de libertate, moderatie, bunacuviinta si iubire de aproape. Totodata, ASCOR joaca un rol activ pe scena publica in ceea ce priveste activismul civic, responsabilitatea sociala, apararea drepturilor tinerilor si formarea lor ca viitori membri ai societatii romanesti.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

06 Octombrie 2010

Vizualizari: 444

Voteaza:

Conferinta cu tema: Intalnirea mea cu parintele Arsenie Boca si marturii din temnitele comuniste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE