Conferinta cu tema Renasterea spiritului de intrajutorare si solidaritate - catre o dezvoltare rurala durabila

In zilele de 31 octombrie si 1 noiembrie 2012, la initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la Palatul Patriarhiei se desfasoara conferinta cu tema Renasterea spiritului de intrajutorare si solidaritate – catre o dezvoltare rurala durabila.

La conferinta, organizata de Patriarhia Romana si Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR), participa cate doi reprezentanti ai fiecarei eparhii din tara, respectiv consilierul eparhial de resort si un preot din mediul rural, specialisti si experti in domeniu.

Participantii discuta despre viata cooperatista din Romania si din alte state ale Uniunii Europene si oportunitatile de finantare prin programe europeane destinate mediului rural.

In timpul conferintei vor fi prezentate mai multe referate, dintre care mentionam:
- Renasterea spiritului de colaborare si solidaritate – premisa a dezvoltarii sustenabile a satului romanesc, sustinut de domnul Ovidiu Hurduzeu, scriitor si analist social;
- File din istoria cooperatiei romanesti, prezentat de doamna Emilia Corbu, reprezentant al Muzeului Judetean de Istorie - Ialomita;
- Cooperatia in Europa, sustinut de domnul Alexandru Ciolan, reprezentantul Ligii distributiste romane ,,Ion Mihalache”;
- Un parteneriat de viitor – colaborarea Bisericii Ortodoxe Romane cu Grupurile de Actiune Locala din Romania, prezentat de Madalina Vijiac, expert RNDR.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Pe aceeaşi temă

31 Octombrie 2012

Vizualizari: 1002

Voteaza:

Conferinta cu tema Renasterea spiritului de intrajutorare si solidaritate - catre o dezvoltare rurala durabila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE