Conferinte dedicate arhimandritului Teofil Paraian la Timisoara

Marți, 28 aprilie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a debutat a treia ediţie a Seriei de conferinţe publice „Părintele Teofil”, derulate în perioada 28-30 aprilie sub genericul ”Vremea bucuriei”. Tema acestei ediţii, intitulată ”Tâlcuri noi la texte vechi”, propune o suită de reflecţii asupra mesajului hristic din Noul Testament, tâlcuit pentru sufletul şi înţelegerea unui creştin modern prin medierea tradiţiei patristice.

Devenită deja tradiţie în oraşul de pe Bega, manifestarea pusă sub genericul „Vremea Bucuriei” aduce aminte timişorenilor de frumoasele întâlniri de suflet cu duhovnicul de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, care obişnuia să conferenţieze în această perioadă a anului la Timişoara. Prima conferinţă din cadrul manifestării a fost susţinută, marți, 28 aprilie de către Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, şi s-a intitulat ”Casa cu temelie de piatră. Confluenţe între contemplaţie şi acţiune”.

”Părintele a fost pentru mine ca un tată, este tatăl meu spiritual, părintele care m-a format ca și călugăr și prin îndrumările lui și mai ales prin modul său de viață, prin modul lui de raportare la Dumnezeu, o raportare deschisă, o raportare cu credință, cu nădejde, cu foarte multă bucurie la un Dumnezeu pe care îl considera Tată și prieten iubitor și care după cum spunea dânsul, «ne zâmbește și ne cheamă să îi zâmbim și noi»”, a precizat Preasfințitul Părinte Sofian. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, la eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Auditoriul conferinței a fost format din foarte mulți tineri și credincioși timișoreni, alături de care au fost prezenți clerici și monahi din cuprinsul eparhiei. Al doilea invitat al publicului timişorean a fost Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu, care a vorbit miercuri, 29 aprilie, despre “Lucrarea talanţilor. Pecetea eternităţii faptelor noastre”. Evenimentele dedicate părintelui Teofil se vor încheia joi, 30 aprilie, când Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, va susţine conferinţa „Epoca creştinismului primar reflectată în scrierile Noului Testament. Distanţa dintre lumea de azi şi lumea primilor creştini recuperată prin parcursul întoarcerii şi regăsirii noastre”. Manifestarea este organizată de Mitropolia Banatului împreună cu ASCOR Timişoara şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara. Moderatorul întâlnirilor este conf. univ. dr. Claudiu T. Arieşan, de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universității de Vest din Timişoara.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

30 Aprilie 2015

Vizualizari: 120

Voteaza:

Conferinte dedicate arhimandritului Teofil Paraian la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parintele teofil paraian

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE