Conferinte preotesti in Arhiepiscopia Sibiului

Prima serie de conferinte preotesti din acest an a debutat in Arhiepiscopia Sibiului cu intalnirea preotilor din Protopopiatele Brasov, Bran-Zarnesti si Sacele. Conferinta a avut loc luni, 2 iunie, in Biserica “Sfantul Nicolae” din Scheii Brasovului, sub prezidiul Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, alaturi de care s-au aflat protopopii Danut-Gheorghe Benga, Gheorghe Coltea si Sorin Serban.

In cadrul conferintei, cate un preot din fiecare protopopiat a sustinut o prezentare pe tema Sfintei Euharistii si a Sfintei Spovedanii.

In debutul intalnirii, IPS Mitropolit Laurentiu a subliniat importanta Sfintei Euharistii pentru viata duhovniceasca a fiecarui credincios.

“Fiecare Sfanta Taina in parte are o importanta deosebita, dar o singura Sfanta Taina este numita <<Taina Tainelor>> si se afla in centrul cultului. Numai despre Euharistie a spus Mantuitorul de doua ori, la forma negativa si la cea pozitiva, ca <<Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu are viata vesnica>>. Exista Taine de initiere, pregatitoare pentru Euharistie. Ne nastem in viata in Hristos prin Botez, ne intarim prin Mirungere si ne unim cu Hristos prin Euharistie. Aceasta tema a fost alcatuita cu foarte multe amanunte staruitoare in acest an, randuita de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe pentru noi toti, preoti si credinciosi, care dorim sa simtim viata in Hristos, in cadrul Bisericii”, a spus ierarhul.

Intalnire cu preotii din Fagaras si Rupea

A doua conferinta preoteasca a avut loc ieri, 3 iunie, la sediul celor doua Protopopiate din Fagaras, unde au participat slujitorii sfintelor altare din Protopopiatele Fagaras 1, Fagaras 2 si Rupea. Alaturi de IPS Mitropolit Laurentiu s-au aflat in prezidiu protopopul de Fagaras 2, Ion Tarcuta si Protopopul de Rupea, Alexandru Petrica. Tema conferintei a fost dezbatuta in cadrul intalniri, dupa prezentarea celor trei referate alcatuite de preoti din cele trei protopopiate amintite.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

04 Iunie 2014

Vizualizari: 152

Voteaza:

Conferinte preotesti in Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE