Conferinte preotesti in Episcopia Caransebesului

In perioada 6-7 mai, au avut loc, in Sala de festivitati „Episcop Elie Miron Cristea” a Eparhiei Caransebesului, conferintele pastoral-misionare a preotilor din cele patru protopopiate ale Episcopiei Caransebesului: Caransebes, Resita, Baile-Herculane si Moldova Noua. Marti au participat preotii protopopiatelor Caransebes si Moldova Noua, iar miercuri preotii din protopopiatele Resita si Baile-Herculane.

Conferintele au debutat printr-o slujba de Te-Deum, oficiata de catre parintii slujitori, in prezenta Preasfintitului Lucian, Episcopul Caransebesului si a membrilor Permanentei Consiliului Eparhial.

In cadrul manifestarilor, parintele arhidiacon Vicentiu Romanu, profesor la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebes, a sustinut conferinta cu tema „Sfanta Euharistie, Taina a unitatii”, in contextul Anului omagial euharistic. In continuare, parintele dr. Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebesului, a sustinut conferinta cu tema „20 de ani de la reactivarea Episcopiei Caransebesului si 80 de ani de la intronizarea episcopului Vasile Lazarescu la Caransebes”. Cele doua conferinte au fost ilustrate cu imagini inedite, din Arhiva Media a Episcopiei Caransebesului.

Datorita actualitatii temelor, mai multi clerici au comentat pe marginea celor prezentate, conferentiarii raspunzand cu mult interes tuturor intrebarilor. In cea de-a doua parte a conferintei, au fost discutate aspecte administrative, mai ales ca in aceasta saptamana, in eparhia Banatului de Munte se vor desfasura alegerile membrilor clerici si mireni ai Adunarii Eparhiale.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

08 Mai 2014

Vizualizari: 275

Voteaza:

Conferinte preotesti in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE