Congresul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei, la cea de a X-a editie

In perioada 13-14 iunie, Arhiepiscopia Craiovei organizeaza, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu, prin Biroul de invatamant, catehizare si activitati cu tineretul, cea de a X-a editie a Congresului tinerilor crestin-ortodocsi de la Tismana. Activitatea se desfasoara in colaborare cu Fundatia „Cuvantul care zideste“ si Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi, filialele Craiova si Targu Jiu.

Intalnirea de anul acesta va avea tema „Sfintii Martiri Brancoveni – modele de credinta, viata si marturisire pentru tanarul de astazi“. Prin aceasta activitate se doreste realizarea mai multor activitati interactive si cu caracter catehetic spre folosul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei.

Ajuns anul acesta la cea de a X-a editie, Congresul tinerilor crestin-ortodocsi din Arhiepiscopia Craiovei a avut de fiecare data in vedere dezbaterea problemelor legate de viata si preocuparile tinerilor. Astfel, in anul 2009, de pilda, tema abordata a fost „Tinerii in viata Bisericii. Formarea spiritului de voluntariat la tineri“. Activitatea a avut menirea de a raspunde unor preocupari actuale si foarte transparente ale tinerilor in ce priveste propria formare, dar si unor solicitari ale parintilor, referitoare la educatia potrivita pentru copiii lor.

In 2010, tema conferintei a fost „Preocuparile tanarului de azi“. Activitatea a avut menirea de a aduna impreuna lideri ai tinerilor din mai multe comunitati din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei spre a evalua activitatile desfasurate dupa conferinta din 2009 si pana in prezent si de a initia noi activitati educative si culturale sub semnul acelorasi valori esentiale pe care cultura ortodoxa le angajeaza in chip viabil in societatea de astazi. La acest eveniment a luat parte si un grup de 10 de tineri din partea Federatiei Internationale de Tineret „Syndesmos“. Intalnirea s-a desfasurat la Manastirea Tismana si in Parohia Pociovalistea, in judetul Gorj, in perioada 30 aprilie – 2 mai 2010.

In 2011 intalnirea anuala a tinerilor olteni a fost gazduita de Parohia Stramba Jiu si de Manastirea „Sfanta Treime“ – Stramba Jiu, tema de discutie fiind „Familia – ieri, azi si maine“. Anul trecut, la finele lunii mai, peste 100 de tineri olteni au poposit la Tismana pentru a lua parte la lucrarile Congresului tinerilor crestin-ortodocsi din Oltenia, organizat pe tema „Vindecarea in Hristos si sfintii tamaduitori“.

(Diac. Ionita Apostolache)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Iunie 2014

Vizualizari: 214

Voteaza:

Congresul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei, la cea de a X-a editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE