Consfatuire cu profesorii de religie la Centrul cultural-pastoral 'Gavril Druganescu'

Marti, 9 decembrie, a avut loc la Centrul cultural pastoral ,,Gavril Drugănescu” din comuna Florești – Stoenești consfătuirea cu profesorii de religie din nordul județului Giurgiu, care s-a intitulat ,,Ora de religie – probleme și perspective”. La întâlnirea cu cadrele didactice au participat Părintele lect. univ. dr. Nicușor Beldiman, protoiereu al Protoieriei Bolintin și Părintele prof.

Daniel Necula, inspector de specialitate la disciplina Religie.

Prima parte a întâlnirii s-a desfășurat în Biserica Mănăstirii ,,Izvorul Tămăduirii” - Drugănescu, unde a fost prezentat filmul – „Lecție de Religie la clasa a VI-a - Postul în viața noastră”, susținută de domnul prof. Vasile Ilie de la Școala Gen. ,,Banu Băleanu” din Bolintin Deal.

În a doua parte a confătuirii, care a avut loc în sala ,,Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu” a Centrului cultural pastoral ,,Gavril Drugănescu”, domnul prof. Iorga Nicolae, de la Școala Gen. Vânătorii Mici, a susținut referatul cu tema ,,Rolul profesorului de religie în prevenirea abandonului școlar”.

În continuare, au avut loc discuții ce au avut ca subiect analizarea provocărilor multiple cu care se confruntă profesorii de Religie în desfășurarea activității lor, fiind accentuată importanța intensificării acțiunilor în vederea apărării și promovarea valorilor credinței creștine în societatea românească de azi. Totodată, discuțiile au avut în vedere continuarea cooperării dintre profesorii de Religie și unitățile de cult în proiectele educaționale și catehetice, organizate în conformitate cu strategia misionară a Patriarhiei Române și a Episcopiei Giurgiului: ,,Hristos împărtășit copiilor”, ,,Alege școala!”, „Calea mântuirii”, „Cateheze pentru viață”, precum și alte activități religioase.

La final, în cadrul agapei, cadrele didactice au primit Pastorala Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului, Almanahului bisericesc pe anul 2014, editat de Episcopia Giurgiului, calendarul bisericesc pe anul 2015, dar și iconițe și dulciuri pentru elevii școlilor acolo unde dascălii își desfășoară activitatea.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

.

10 Decembrie 2014

Vizualizari: 215

Voteaza:

Consfatuire cu profesorii de religie la Centrul cultural-pastoral 'Gavril Druganescu' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE