Consfatuire a profesorilor de religie din Ploiesti

Profesorii de religie din Protopopiatul Ploieşti au participat luni, 17 noiembrie, la o consfătuire organizată de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Întâlnirea s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti.

Principalul subiect pe ordinea de zi a fost recenta decizie a Curţii Constituţionale a României privind ora de religie în instituţiile de învăţământ. „Am venit aici pentru a transmite mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de încurajare pentru profesorii de religie, pentru activitatea lor în sprijinul educaţiei poporului român şi pentru asigurarea viitorului luminos şi echilibrat al tinerilor noştri. Sunt momente delicate în care ora de religie a fost umilită printr-o decizie nedreaptă a Curţii Constituţionale, dar pentru noi este un prilej de a strânge rândurile, de a intensifica activitatea noastră, parteneriatele dintre unităţile de învăţământ şi unităţile de cult, proiectele şi programele educaţionale comune.

Întreaga noastră strategie didactică va fi centrată pentru formarea viitorului copiilor noştri“, a declarat pr. David Pestroiu, consilier eparhial în cadrul Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cadrul consfătuirii, a fost evidenţiat rolul pe care îl are ora de religie în formarea spirituală şi civică a copiilor. „În cadrul acestei consfătuiri dorim să găsim soluţii viabile pentru ca ora de religie, care în ultimul timp a fost puternic atacată, să se desfăşoare în bune condiţii. Un neam fără credinţă este un neam fără identitate. Credinţa este aceea care dă identitate unui neam; de aceea, ne-am propus ca şi noi preoţii să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca să le să arătăm fiilor noştri duhovniceşti că ai lor copii trebuie negreşit să facă ora de religie. Ora de religie îi ajută nu doar aici. Matematica, fizica, chimia, biologia îi ajută până trec în viaţa veşnică, însă religia îi ajută şi dincolo de acest moment al adormirii“, a spus pr. Ştefan Muşat, protoiereul Protopopiatului Ploieşti.

Vineri, 14 noiembrie, consfătuirea cu profesorii de religie s-a desfăşurat în Protopopiatul Ilfov Nord şi Ilfov Sud la Centrul Cultural „Buftea“, iar marţi, 18 noiembrie, consfătuirea a avut loc în Protopopiatul Urlaţi. O consfătuire a profesorilor de religie se desfăşoară astăzi la Protopopiatul Vălenii de Munte în paraclisul pensiunii creştine „Vera şi Livia“ din Vălenii de Munte, iar luni, 24 noiembrie, o consfătuire se va desfăşura în Protopopiatul Câmpina, la Aşezământul cultural-pastoral „Sfântul Nicolae“, Câmpina.

Diac. Ştefan Sfarghie
Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 Noiembrie 2014

Vizualizari: 141

Voteaza:

Consfatuire a profesorilor de religie din Ploiesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE