Consfatuirea profesorilor de Religie din judetul Sibiu

Aula “Mitropolit Ioan Meţianu” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a găzduit marţi, 15 septembrie, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din judeţul Sibiu. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Dascălii de la şcolile şi liceele din judeţul Sibiu au avut posibilitatea să se întâlnească din nou la începutul anului şcolar cu IPS Mitropolit Laurenţiu pentru a primi binecuvântare şi sfaturile duhovniceşti necesare în misiunea de a le transmite celor mici învăţătura de credinţă. Consfătuirea anuală are rolul de a evalua activităţile din anul trecut, problemele întâlnite în şcoli legate de ora de Religie, precum şi posibilităţile ivite în noul an şcolar pentru a întări şi mai mult locul acestei discipline în programa şcolară. Prin adeziunea celor peste 90% dintre elevi la ora de Religie s-a demonstrat importanţa acesteia pentru educaţia copiilor, dar şi devotamentul profesorilor şi implicarea lor deosebită în activităţile din cadrul disciplinei. Acestea au fost principalele lucruri dezbătute la consfătuirea de la Sibiu, unde au fost prezenţi inspectorul de Religie al judeţului Sibiu, prof. Gabriela Frăţilă, inspectorul de Religie din Arhiepiscopia Sibiului, Sorin Joantă, fostul inspector al disciplinei, prof. Măriuca Neagu, precum şi decanul facultăţii gazdă, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

După prezentarea ultimelor detalii organizatorice referitoare la înscrierea elevilor la ora de Religie, statutul disciplinei şi alte probleme administrative, IPS Mitropolit Laurenţiu s-a adresat dascălilor şi i-a îndemnat să fie mereu conştienţi de misiunea grea pe care o poartă în cadrul unităţilor de învăţământ şcolar.

În cadrul întâlnirii, profesorii de Religie au aflat şi ultimele discuţii avute în cadrul consfătuirii naţionale a inspectorilor de Religie, eveniment desfăşurat la Oradea, în perioada 9-11 septembrie. Profesorii au arătat interes faţă de cele discutate şi faţă de nevoia de a fi în permanentă legătură cu centrul eparhial.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

17 Septembrie 2015

Vizualizari: 86

Voteaza:

Consfatuirea profesorilor de Religie din judetul Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

profesori de religie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE