Consfatuirea profesorilor de religie din Mehedinti

Joi, 19 septembrie, in sala "Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei a avut loc consfatuirea anula a preotilor si profesorilor laici care predau disciplina Religie in unitatile de invatamant mehedintene.

Intalnirea a inceput cu o slujba de Tedeum prin care s-a adus multumire lui Dumnezeu pentru bunele rezultate ale anului trecut si s-a cerut binecuvantarea cereasca si pentru noul an scolar.

In cadrul sedintei au fost evidentiate aspecte din anul scolar 2012-2013 si s-au stabilit prioritatile pentru anul scolar care tocmai a inceput.

Pe ordinea de zi s-au aflat, de asemenea, prezentarea noutatilor de la disciplina religie, a activitatilor extrascolare desfasurate in parteneriat cu Episcopia Severinului si Strehaiei, precum si a proiectelor initiate de Patriarhia Romana.

Aceasta intalnire are de asemenea scopul imbunatatirii relatiei Scoala-Biserica precum si a relatiei preot-profesor de religie.La eveniment, pe langa cei peste 100 de profesori de religie, au fost prezenti din partea ISJ Mehedinti, inspectorul de specialitate, prof. Dana Saftoiu, iar din partea Episcopiei Severinului si Strehaiei, consilierul Sectorului Invatamant si Tineret, preotul Ioan Ovidiu Polexa.

Evenimentul s-a bucurat de binecuvantarea PS Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei, care a apreciat implicarea si devotamentul profesorilor de religie din judetul Mehedinti pentru propovaduirea dreptei credinte si formarea religios-morala a elevilor.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

20 Septembrie 2013

Vizualizari: 215

Voteaza:

Consfatuirea profesorilor de religie din Mehedinti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE