Consfatuirea semestriala a profesorilor de Religie din judetul Dambovita

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Nifon a prezidat ieri, 11 noiembrie, lucrarile Consfatuirii Semestriale a Profesorilor de Religie din Judetul Dambovita, cu tema “Anul Crezului ortodox si al Autocefaliei romanesti”, care au avut loc in sala de festivitati a Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gura de Aur” din Targoviste, Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Targovistei.

In deschiderea acestei intalniri, Inaltpreasfintia Sa a vorbit despre importanta deosebita pe care, atat Crezul ortodox, cat si Autocefalia romaneasca au avut-o si o au, in viata pastoral-misionara a Bisericii noastre. Inaltpreasfintia Sa a evidentiat si vocatia speciala a profesorului de religie in societatea romaneasca, in misiunea Bisericii, remarcand necesitatea unei tot mai bune colaborari dintre acesta si preot in cadrul fiecarei parohii, intr-un timp in care societatea noastra este confruntata cu numeroase provocari, precum: globalizare, consumism si secularizare.

In cadrul evenimentului au fost expuse si probleme actuale ale disciplinei religie, prezentandu-se, cu cel mai moderne mijloace, noutatile specifice materiei, din punct de vedere psiho-pedagogic si legislativ.

Dupa ce a raspuns unor intrebari ale profesorilor, in finalul consfatuirii, Chiriarhul nostru a sintetizat concluziile intalnirii si a evidentiat contributia deosebita pe care profesorul de religie o are in cadrul misiunii Bisericii, pentru formarea spiritual-morala a tinerilor. Dorind tuturor participantilor intensificarea entuziasmului lor educational, in sustinerea misiunii Bisericii si a slujirii societatii noastre, Inaltpreasfintia Sa le-a impartasit arhiereasca Sa binecuvantare.

Sursa: basilica.ro

12 Noiembrie 2010

Vizualizari: 238

Voteaza:

Consfatuirea semestriala a profesorilor de Religie din judetul Dambovita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE