Consiliul Eparhial intrunit la Timisoara

La sediul Centrului Epahial din Timisoara a avut loc, joi, 7 noiembrie a.c., sedinta de lucru a Consiliul Eparhial, prezidata din incredintarea Înaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae, de Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Pe ordinea de zi s-au aflat problemele curente ale sectiilor administrativ-bisericeasca, culturala, economica, asistenta sociala, invatamant, juridica, patrimoniu si constructii.

Între punctele discutate in cadrul sedintei amintim hotararea Sfantului Sinod nr.

10528/2013 privind alegerile pentru organismele deliberative si executive din Biserica Ortodoxa Romana, modul de organizare si atentia pe care preotii trebuie sa o acorde fata de alegerea noilor membrii ai consiliilor si adunarilor parohiale. A fost completata parohia vacanta Grabati din protopopiatul Sannicolau Mare si s-au rezolvat problemele de personal neclerical la nivelul eparhiei.

Sectia culturala a prezentat un raport sinteza referitor la „Anul omagial al Sfintilor imparati Constantin si Elena” si la Anul comemorativ al „Parintelui Dumitru Staniloae” in Patriarhia Romana.

Astfel, s-au evidentiat cele mai importante activitati desfasurate de catre Eparhia Timisoarei in concordanta cu hotararile Sfantului Sinod.

Totodata, s-a amintim de Simpozionul national „Parintele Dumitru Staniloae si sinteza neo-patristica in teologia romaneasca”, ce urmeza a fi organizat de Facultatea de Litere, Istorie si Teologie in data de 27 noiembrie 2013, precum si de concertul sustinut de corul copiilor Gradinitei „Troita” si ai Scolii primare „Sfantul Antim Ivireanul” la Filarmonica „Banatul” din Timisoara in data de 13 noiembrie.

Au fost aduse multumiri credinciosilor din parohiile implicate in sustinerea unor elevi de la Scoala Primara „Sfantul Antim Ivireanul” care ofera burse de studiu celor cu rezultate deosebite la invatatura si burse sociale pentru elevii care provin din familii cu mai multi copii.

În cadrul sectorului economic s-a discutat problema finalizarii constructiei Asezamantului de batrani „Sfantul Nicolae” din parohia Checea cu sprijinul mai multor parohii implicate in demersul initiat de Centrul eparhial. S-au exprimat multumiri parohiilor Timisoara Dacia, Timisora Fratelia si Ghiroda Veche care au alocat fonduri din bugetele proprii pentru ca lucrarile sa poata continua.

La sectia invatamant au fost prezentate rezultatele colocviului de admitere si de obtinere a gradului I in preotie, precum si intalnirile de lucru dintre preotii si profesorii de religie din Eparhie, desfasurate in ultimele saptamani. Iar la sectia patrimoniu si constructii s-a discutat despre necesitatea conservarii si restaurarii bisericilor monument istoric din cadrul protopopiatului Faget, Centrul eparhial luand masuri urgente pentru inlocuirea acoperisului bisericii din localitatea Curtea.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

08 Noiembrie 2013

Vizualizari: 169

Voteaza:

Consiliul Eparhial intrunit la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE