Convocarea anuala a preotilor militari din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre-Divizia I 'Dacica'

In perioada 31 mai-3 iunie 2010, la Centrul de pregatire pentru Geniu – „Panait Donici” din Ramnicu Valcea, se desfasoara activitatile specifice Convocarii anuale a preotilor militari din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre - Divizia I „Dacica” si din unitatile direct subordonate.

Astazi, 1 iunie 2010, in Capela militara “Sfantul Dimitrie” din cadrul Unitatii Militare "Panait Donici" din Ramnicu Valcea, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, insotit de un sobor de preoti si diaconi a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca, urmata de o slujba de Te Deum.

Dupa oficierea slujbei religioase, in sala de conferinte a unitatii militare a urmat deschiderea lucrarilor convocarii cu un cuvant de invatatura adresat participantilor de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul. Programul a continuat cu Prezentarea Raportului de activitate a Asistentei Religioase din Divizia I Infanterie de catre preotul Nicolae Postolea.

La eveniment a participat si Pr Alin Gherghinoiu, protoiereu de Rm Valcea, comandantul Centrului de pregatire pentru Geniu - „Panait Donici” din Ramnicu Valcea, Lt.

Col. Dan Marin, cadre militare, 25 de preoti militari si alti credinciosi din municipiu.

La finalul intrunirii de astazi toti participantii au vizitat muzeul unitatii militare, iar in aceasta dupa-amiaza preotii militari vor merge intr-un pelerinaj la manastirile Cozia, Turnu si Ostrov.

In urmatoarele doua zile programul convocarii va continua cu prezentarea altor referate ale preotilor din Divizia 2 Buzau, Bt.341 Infanterie Topraisar si Targoviste.

Sursa: arhiram.ro

.

02 Iunie 2010

Vizualizari: 435

Voteaza:

Convocarea anuala a preotilor militari din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre-Divizia I 'Dacica' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE