Cooperare intre Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si Universitatea Sfantul Tihon din Moscova

In data de 19 noiembrie 2012 la Universitatea Sfantul Tihon din Moscova a avut loc semnarea acordului de cooperare a acestei institutii de invatamant superior din Rusia cu Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti.

Acordul a fost semnat de rectorul Universitatii Moscovite, Pr. Vladimir Vorobiev si, din partea romana, de decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Pr. Prof. Dr. Stefan Buchiu, dupa cum ne-a precizat Pr. Eugeniu Rogoti, inspector la Sectorul Relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane.

Inainte de semnarea oficiala a acordului a avut loc o discutie intre reprezentantii conducerilor celor doua institutii, in cadrul careia s-au stabilit principalele directii de cooperare. Acestea vor presupune schimbul de studenti si profesori, stagii de pregatire pe termen scurt, indeosebi in domeniul artei sacre, dar si schimbul de literatura teologica. Partea rusa a manifestat un interes deosebit pentru modul de desfasurare a activitatii institutiilor de invatamant teologic romanesti, in cadrul universitatilor de stat.

Parinte Vorobiev a propus delegatiei romane sa trimita studenti in taberele misionare traditionale ale Universitatii "Sfantul Tihon" de la manastirea Solovat, propunere primita cu mult interes de partea romana.

La randul sau, Parintele decan Stefan Buchiu a multumit pentru invitatia de a vizita institutia de invatamant moscovita, mai ales ca aceasta vizita a coincis cu festivitatea prilejuita de implinirea a 20 de ani de la infiintarea acesteia si si-a manifestat sperantele in continuarea cooperarii cu Universitatea partenera.

Universitatea "Sf. Tihon" a fost infiintata in 1992, sub forma unui institut particular si s-a dezvoltat rapid, ajungand la stadiul unei universitati care are acum 10 facultati, cu aproximativ 3000 de studenti.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

20 Noiembrie 2012

Vizualizari: 225

Voteaza:

Cooperare intre Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si Universitatea Sfantul Tihon din Moscova 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul tihon

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE