Copiii din centrele educationale sibiene au impartit martisoare

Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului, in parteneriat cu Asociatia “Rut” de la Biserica “Inaltarea Domnului” si “Sfantul Nicolae” si cu Centrul pentru Educatie Incluziva nr. 1, ambele din Sibiu, au organizat astazi, 28 februarie, cateva manifestari educative legate de ziua de 1 martie. Peste 40 de copii aflati in atentia institutiilor amintite au confectionat martisoare si felicitari, pe care le-au impartit mamelor, bunicilor si profesoarelor.

Atelierele de lucru au fost organizate chiar de la inceputul saptamanii, la Centrul de zi pentru copii “Scoala dupa Scoala” de la Biserica “Inaltarea Domnului” si “Sfantul Nicolae”, unde preotul Achim Bacila si cadrele didactice voluntare, impreuna cu profesori de la Centrul pentru Educatie Incluziva i-au ajutat pe copiii inscrisi in proiect sa confectioneze felicitari de 1 martie, martisoare si alte obiecte specifice acestor momente de la inceputul primaverii. Pentru ca ziua de 1 martie cade in acest an intr-o sambata, organizatorii au decis ca momentul culminant, inaugurarea expozitiei si impartirea martisoarelor, sa se desfasoare cu o zi inainte.

La centrul parohial amintit au venit consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, inspectorii sociali pr. Tiberiu Kiss si Marius Talmatchi, preotul Marian Vladut de la Centrul pentru Educatie Incluziva nr. 1, cadre didactice si voluntarii implicati in activitate. Inagurarea expozitiei cu obiecte specifice lunii martie a fost precedata de un moment de rugaciune, urmat de cuvantul parintelui consilier Nicolae Rusu, care a transmis binecuvantarea Inaltpreasfintitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.

Evenimentul a continuat cu o prezentare a inspectorului social Marius Talmatchi, prin care copiii au aflat mai multe despre obiceiurile si traditiile de 1 si 8 martie, despre istoria obiectelor confectionate in aceasta perioada si daruite persoanelor dragi. Parintele paroh Achim Bacila le-a multumit oaspetilor pentru implicarea in acest proiect si a evidentiat simbolismul religios al martisoarelor.

Un cuvant de binecuvantare a venit si din partea parintelui Marian Vladut, care a amintit copiilor cum trebuie sa se pregateasca pentru primirea Sfintei Impartasanii.

La final, copiii au impartit martisoare cadrelor didactice, mamelor, bunicilor si doamnelor prezente la eveniment. Pentru ca activitatea lor sa fie cunoscuta, dar si pentru a aduce o bucurie femeilor care au trecut prin curtea bisericii sibiene, copiii au iesit in incinta pentru a imparti darurile lor tuturor doamnelor si domnisoarelor din incinta.

Copiii de la Centrul de Educatie Incluziva au demarat si o campanie de strangere de fonduri pentru a-i ajuta pe colegii lor aflati in situatii de urgenta sociala. Prin cumpararea unor martisoare confectionate de acestia, micutii aflati in provocari materiale vor primi un sprijin financiar de mare nevoie.

Toti copiii implicati in activitate de ieri de la biserica sibiana au primit din partea Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului cateva dulciuri si sucuri, dar si iconite si calendare, are au fost impartite dupa masa de pranz.


Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

01 Martie 2014

Vizualizari: 540

Voteaza:

Copiii din centrele educationale sibiene au impartit martisoare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

martisoare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE