Corala Apulum, castigatoarea fazei finale a concursului national de muzica bizantina 'Tineri Laudati pe Domnul’

Corala Apulum a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simeon Stefan” din Alba Iulia a castigat locul intai la faza finala a concursului national de muzica bizantina "Tineri Laudati pe Domnul”, desfasurata ieri, 27 octombrie, informeaza Radio TRINITAS. Formatia corala a fost una din cele sase participante, care au cantat in aceasta seara in Aula Magna "Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, formatii desemnate in urma fazei mitropolitane a concursului.

De asemenea, a fost acordat premiul pentru cel mai bun dirijor al formatiilor participante, ales in persoana Parintelui Diacon Tiberiu Ardeleanu, dirijor al corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Arad.

In incheierea evenimentului, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a vorbit despre importanta muzicii bisericesti in viata duhovniceasca a membrilor Bisericii si despre necesitatea recuperarii traditiei bizantine a muzicii specifice spiritualitatii ortodoxe. Acesta este rostul initierii concursului "Tineri Laudati pe Domnul”.

De asemenea, Preafericirea Sa a anuntat ca va propune Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, intrunit in sedinta de lucru joi, 29 octombrie, elaborarea unui dictionar al muzicii bizantine.

Sursa: basilica.ro


.

30 Octombrie 2009

Vizualizari: 587

Voteaza:

Corala Apulum, castigatoarea fazei finale a concursului national de muzica bizantina 'Tineri Laudati pe Domnul’ 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE