Corul Kinonia a participat la hramul manastirii Timiseni

De sarbatoarea Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, manastirea Timiseni, din cadrul Arhiepiscopiei Timisoarei, si-a sarbatorit hramul. Slujbele religioase inchinate Inaintemergatorului Domnului au debutat din ajunul sarbatorii, si au durat pe intreg parcursul noptii, sute de pelerini banateni indreptandu-si pasii spre asezamantul monahal de la marginea localitatii Sag.

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. Preasfintia Sa a fost inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi, condus de pr. Dr.

Ionel Popescu, vicar-administrativ al eparhiei.

La invitatia Arhim Simeon Stana, exarhul manastirilor timisene, si din incredintarea Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, raspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic'Kinonia', condus de arhid. Adrian Mazilita.

In cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul a subliniat importanta cinstirii asa cum se cuvine a zilei de pomenire a Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul, prin savasirea de fapte bune, post, si rugaciune, urmand intru toate„ glasul celui ce striga in pustie”. In final, Ierarhul, a transmis tuturor credinciosilor, ostenitorilor si ostii monahale, condusa de stavrofora Casiana Simon, binecuvantarea si dragostea parinteasca a Inaltpreasfntitului Prarinte Mitropolit Nicolae. Dupa slujba, toti cei prezenti au luat parte la o agapa frateasca oferita de vietuitorii manastirii.

Hramul Sfintei Manastiri Timiseni reprezinta pentru credinciosii banateni in fiecare an, un adevarat prilej de intarire sufleteasca si sporire in urcusul duhovnicesc al fiecaruia, prin jertfa de a particpa alaturi de obstea monahala la sfintele slujbe, in priveghere si rugaciune catre Bunul Dumnezeu.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

30 August 2011

Vizualizari: 242

Voteaza:

Corul Kinonia a participat la hramul manastirii Timiseni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE