Credinciosii romani din Viena s-au inchinat unui fragment din lemnul Sfintei Cruci

In Duminica a III-a a Postului Mare, numita si Duminica Sfintei Cruci, credinciosii romani din Viena au avut prilejul si bucuria de a se inchina unui fragment din lemnul Sfintei Cruci care se pastreaza in Manastirea Heiligenkreuz (Sf. Cruce), de langa capitala Austriei, dupa cum ne informeaza parintele Emanuel Nutu. Aceasta manastire cisterciana a fost fondata in anul 1133 de catre imparatul Leopold si de atunci, viata monahala de aici a fost neintrerupta. Pe langa frumusetea naturala a locului (ea se gaseste in inima padurilor Vieneze), aceasta manastire este renumita pentru ca aici se pastreaza din anul 1188 cea mai mare parte din lemnul Sfintei Cruci din nordul Muntilor Alpi. De asemenea, in aceasta manastire exista si o scoala teologica renumita. Manastirea Heiligenkreuz a fost vizitata si de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in luna iunie a anului 2009, cand a facut vizita pastorala in Austria.

A fost un gand mai vechi al pr. dr. Nicolae Dura, parohul Bisericii Ortodoxe Romane din Viena, sa valorifice spiritual sansa de a avea un asemenea odor in apropiere. Astfel, in Duminica a III-a a Sfantului si Marelui Post, dupa participarea la Sf. Liturghie, dupa ascultarea Sfintei Evanghelii si a cuvantului de invatatura despre Sfanta Cruce, peste 200 de credinciosi au facut un adevarat pelerinaj pentru a se inchina unui fragment din lemnului Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Hristos.

Grupul de pelerini a fost primit de catre staretul manastirii, parintele prof. univ. dr. Maximilian Heim, care a facut o prezentare a bisericii si a complexului manastiresc. Dupa aceasta prezentare, parintii slujitori au savarsit slujba Vecerniei, raspunsurile fiind date de corul Bisericii ortodoxe romane din Viena. La aceasta slujba, s-a folosit pentru tamaiere cadelnita oferita acestei manastiri de catre Patriarhul ecumenic, Sanctitatea Sa Bartolomeu I.

La sfarsitul Vecerniei, pr. paroh dr. Nicolae Dura a multumit parintelui staret in numele credinciosilor pentru bunavointa aratata si pentru felul in care au fost primiti, iar apoi, toti credinciosii prezenti au sarutat Sfanta Cruce, umplandu-se de bucurie, de nadejde si de putere in continuarea Postului, pe drumul spre Inviere.

Sursa: basilica.ro
 

30 Martie 2011

Vizualizari: 578

Voteaza:

Credinciosii romani din Viena s-au inchinat unui fragment din lemnul Sfintei Cruci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE