'Crucea Transilvana' pentru rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj

Creştinii ortodocşi s-au aflat duminica, 5 iulie 2015, în Duminica a V-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie a fost rânduit să se citească pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, care prezintă Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei.

În acestă zi Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfintitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi.

La predică ierarhul a explicat învăţăturile ce reies din această pericopă evanghelică și a vorbit în principal despre modul discret în care diavolul lucrează în lume. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a arătat cum putem face față ispitelor.

Distincția „Crucea Transilvană”, pentru prof. univ. dr Alexandru Irimie
La finalul Sfintei Liturghii, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a primit din partea Mitropoliei Clujului, distincția „Crucea Transilvană”.
Aceasta i-a fost înmânată profesorului universitar doctor Alexandru Irimie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Crucea Transilvană” este cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Clujului și se acordă pentru sprijinul dat Bisericii şi comunităţii.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a remarcat ca un reputat chirurg oncolog, dar și ca personalitate care a contribuit la ceea ce este astăzi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca. S-a născut în anul 1955, în județul Bihor. Are o supra specializare în chirurgia oncologică și ginecologia oncologică și un masterat în management-ul serviciilor de sănătate. De asemenea, prof. univ. dr. Alexandru Irimie are o bogată activitate profesională, didactică și de cercetare și este președintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sănătății.

Grigore Sâmboan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

07 Iulie 2015

Vizualizari: 93

Voteaza:

'Crucea Transilvana' pentru rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE