Curs de conservator bunuri culturale in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Ahiepiscopia Dunarii de Jos in colaborare cu Centrul pentru patrimoniul cultural „Sf. Constantin Brancoveanu“ al Patriarhiei Romane organizeaza la Galati, pe parcursul a doua saptamani, a doua convocare a cursului de pregatire si perfectionare pentru ocupatia de conservator bunuri culturale (cod COR: 414113).

Cu binecuvantarea si in prezenta Inaltpreasfintitului Dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, deschiderea oficiala a cel de-al doilea modul al cursului a avut loc in data de 30 iunie a.c.

in Sala „Episcop Chesarie Paunescu“ a Centrului Eparhial.

Primul modul de curs, organizat pentru prima data in aceasta parte a tarii, a inceput la finele anului 2013.

Cel de-al doilea modul are un pronuntat caracter practic si presupune lucrul direct cu obiecte de patrimoniu, instrumente si materiale ce au fost puse la dispozitie cursantilor de Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

Centrul pentru patrimoniul cultural „Sf. Constantin Brancoveanu“, prin persoana domnului consilier patriarhal Mircea Sfarlea a invitat la Galati, in calitate de lectori, personalitati din domeniul muzeologiei si al conservarii patrimoniului cultural: dr. Ionel Candea – director al Muzeului Brailei, membru actual si ex presedinte al Comisiei Nationale a Muzeelor si Colectiilor, prof. Gabriel Pletea – restaurator expert din partea Patriarhiei Romane, dna Ema Enache restaurator expert icoana, din partea Muzeului Brailei, dl Corneliu Morar expert restaurator metale, prof. Ileana Cretu restaurator expert din partea Muzeului National de Arta si col. ing. dr. Dan Simionescu din partea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Pe parcursul celor doua saptamani, la acest modul de curs vor participa si alte persoane preocupate de pastrarea obiectelor reprezentative pentru spiritualitatea romaneasca: preoti, maici, responsabili ai colectiilor bisericesti si reprezentanti ai institutiilor de cultura din eparhie.

Sursa: edj.ro

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 193

Voteaza:

Curs de conservator bunuri culturale in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE