Curs festiv de absolvire a Facultatii de Litere, Istorie si Teologie din Timisoara

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, marti, 29 mai, la Centrul eparhial din Timisoara a avut loc festivitatea de absolvire a celei de a XV-a promotie a studentilor teologi de la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

Evenimentul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii la biserica cu hramul „Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos”, din incinta resedintei mitropolitane.

Deschiderea cursului festiv a avut loc in sala de festivitati a Centrului eparhial, in prezenta Preasfintitului Parinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a profesorilor de la Catedra de Teologie si a absolventilor celor doua specializari teologice, Pastorala si Didactica. Totodata, au participat si prof. univ. dr. Otilia Hedesan, prorectorul Universitatii de Vest, Dana Percec, Decanul Facultatiii de Litere, Istorie si Teologie si pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, seful catedrei de Teologie.

"Este un moment important pentru specializarea noastra teologica din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie pentru ca absolvirea inseamna proiectarea activitatii didactice in social. Absolventii nostrii vor fi de maine, fie slujitori la Sfantul Altar, fie cadre didactice, iar in acest sens, speranta noastra este ca mesajul scolii sa fi fost receptat asa cum se cuvine de catre absolventi si sa fie transformat in Apa a Vietii, adica sa dea sens vietii crestine in modernitatea noastra proxima. Este un moment deosebit, dar valoarea lui inseamna o analiza facuta peste ani in functie de felul in care absolventii de astazi au inteles mesajul Evangheliei si au reusit sa il puna in practica”, a declarat pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, seful catedrei de Teologie.

In cadrul festivitatii, pr. lect. dr. Vasile Itineant a sustinut cursul festiv intitulat „Cateva consideratii privind concelebrarea si intercomuniunea Euharistica. Dialectica Portilor”. In continuarea au urmat luari de cuvant din partea reprezentantiilor studentilor de la specializarile Teologie Patorala si Teologie Didactica, precum si a decanilor de an.

In final, Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul a transmis tinerilor absolventi felicitarile si binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului si le-a adresat un scurt cuvant de invatatura referitor inalta slujire la care sunt chemati, aceea de ucenici ai Mantuitorului Hristos si propovaduitori ai Evangheliei Sale.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

30 Mai 2012

Vizualizari: 574

Voteaza:

Curs festiv de absolvire a Facultatii de Litere, Istorie si Teologie din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE