Cursul festiv al studentilor teologi si masteranzi de la Dunarea de Jos

In data de 18 iunie 2012, la Centrul eparhial din Galati a avut loc cursul festiv la finalizarea studiilor absolventii promotiei 2012, din cadrul Departamentului Teologic al Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie – Galati.

Programul a debutat cu participarea tinerilor teologi la slujba Sfintei Liturghii, oficiata in Catedrala arhiepiscopala din Galati de catre un sobor de preoti in frunte cu pc. pr. consilier Lucian Petroaia, din cadrul Sectorului invatamant si activitati cu tineretul, in prezenta chiriarhului Dunarii de Jos.

Sfanta Liturghie a fost urmata de savarsirea slujbei de Te-Deum, ca multumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, dupa care, in Aula Facultatii de Istorie, Filosofie si Teologie s-a desfasurat, sub presedentia Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, cursul festiv al absolventilor de teologie didactica si teologie asistenta sociala, precum si a masteranzilor, in prezenta cadrelor didactice.In cuvantul adresat participantilor Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian a subliniat importanta „teologiei ca dar de la Dumnezeu a carui lucrare se face prin chemare tot de la Dumnezeu (.) dupa cum astazi, la Sfanta Liturghie am ascultat Evanghelia chemarii de catre Hristos Domnul a celor doisprezece Apostoli pe care i-a trimis in lume sa vesteasca Evanghelia la toata zidirea.

Totodata, Evanghelia ne-a aratat ca lumea este asemeni unui seceris in lanul lui Dumnezeu iar seceratorii sunt cei trimisi de Dumnezeu sa aduca roada bogata. Orice noua promotie de studenti sau masteranzi este un prilej de multumire pe care o aducem lui Dumnezeu pentru ceea ce ar trebui sa fie intotdeauna un seceris bogat pentru echilibrul si intelesurile tainice si dumnezeiesti ale teologiei”.

Profesorii si absolventii au rostit scurte alocutiuni adecvate momentului festiv al absolvirii cursurilor de licenta si masterat.

La eveniment a participat si corul de muzica psaltica „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, care a interpretat cateva cateva cantari specifice perioadei liturgice in care ne aflam.

Sursa: edj.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

22 Iunie 2012

Vizualizari: 241

Voteaza:

Cursul festiv al studentilor teologi si masteranzi de la Dunarea de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE