Cursuri de duhovnicie in Arhiepiscopia Clujului

Preotii din judetul Bistrita-Nasaud participa in aceasta saptamana la o serie de cursuri de duhovnicie. Acestea sunt organizate de Arhiepiscopia Clujului si au ca scop pregatirea continua a clerului. Timp de patru zile preotii din protopopiatele Bistrita, Nasaud si Beclean iau parte la discutii si dezbateri pe subiecte de mare importanta pastorala care se desfasoara la Manastirea "Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din tara Nasaudului, dupa cum aflam de la Radio Renasterea. Deschiderea oficiala a cursurilor a avut loc luni, 10 februarie 2014 si s-a desfasurat in prezenta IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Ca mesaj de inceput, Mitropolitul Clujului le-a adresat participantilor indemnuri cu privire la misiunea preotului in comunitate: “In Biserica suntem mereu pusi in situatia de a darui si de a ne darui. Si-atunci e bine sa schimbam experienta cu alti frati ai nostri care s-au izbit de una sau de alta si nici unul nu suntem atotcunoscatori si avem nevoie de experienta altora. Si-atunci, la aceste cursuri, asa s-a gandit sa fie si preoti cu o experienta in slujire si preoti tineri ca unii sa-si comunice altora”.

Pe durata cursurilor, preotii vor impartasi din experienta lor si vor incerca sa vina cu solutii practice pentru intensificarea vietii duhovnicesti in parohii.

Cursurile de duhovnicie se adreseaza si preotilor din protopopiatele judetului Cluj. Acestea se vor desfasura la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula in perioada 17-20 februarie.

Sursa: basilica.ro

12 Februarie 2014

Vizualizari: 159

Voteaza:

Cursuri de duhovnicie in Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE