Cursuri de duhovnicie la Manastirea Nicula

Preotii din judetul Cluj participa in perioada 17-20 februarie 2014, la cea de-a doua serie de Cursuri de duhovnicie organizate in acest an de Arhiepiscopia Clujului, pentru pregatirea continua a clerului din Eparhie.

Cursurile de duhovnicie au loc la Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula si participa preoti din protopopiatele Cluj, Turda, Dej, Huedin si Gherla, dar si monahi si mireni invitati.

Deschiderea oficiala a cursurilor va avea loc de la ora 16 in prezenta IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei care va adresa preotilor prezenti, dar si invitatilor indemnuri duhovnicesti cu privire la pastoratie si la implicarea preotului in misiunea sa.

In cadrul acestei sesiuni, pe parcursul celor patru zile, preotii vor lua parte la slujbele religioase ale manastirii, iar in afara programului liturgic vor participa la cursurile si dezbaterile conduse de preotii profesori de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca si duhovnicii cu experienta din Eparhie. Acestia vor impartasi cursantilor din experienta dobandita, pentru ca preotii sa poata interveni cu folos in problemele cu care se confrunta credinciosii.

Prima sesiune s-a desfasurat in perioada 10-13 februarie la Manastirea “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din tara Nasaudului si s-a adresat preotilor din protopopiatele Bistrita, Nasaud si Beclean.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

17 Februarie 2014

Vizualizari: 596

Voteaza:

Cursuri de duhovnicie la Manastirea Nicula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE