Dan Puric a conferentiat la Facultatea de Teologie din Bucuresti

Amfiteatrul Dumitru Staniloae al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti a gazduit luni seara o noua conferinta duhovniceasca. Invitatul, Dan Puric, le-a vorbit studentilor si credinciosilor prezenti despre martiri.

“Important este sa pomeneasca. Intotdeauna lucrul de pomenire se face nu de dragul trecutului, de dragul ca trecutul atata timp cat a avut virtute sa poata repara prezentul. Toti marturisitorii au adus trecutul ca sa poata repara si inalta prezentul”, a declarat actorul Dan Puric.

Tinerii pot fi urmasi demni ai martirilor prin imitare.

“Verbul a marturisi este un act de insanatosire, de igienizare. Cand vezi un adevar, cand vezi un lucru care contravine adevarului hristic e important sa marturisesti. Marturisirea aceasta iti creeaza o limpezire sufleteasca si o forta”, a mai spus Dan Puric.

Conferintele cultural-duhovnicesti de la Facultatea de Teologie din Bucuresti sunt organizate de catre Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecan al institutiei de invatamant.

„Pentru mine luna martie are o semnificatie deosebita pentru ca este o luna a mucenicilor. Pe langa cei 42 de Mucenici de la Amoreea care se serbeaza pe 6 martie si apoi Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia la 9 martie, o sarbatoare mai cunoscuta, pentru mine luna martie este o luna speciala pentru ca anul acesta se implinesc 110 ani de la nasterea lui Mircea Vulcanescu […] Mucenicul este cel care a ajuns la o stare de libertate launtrica si cel care a ajuns sa ierte, daruindu-se de fapt unui crez care este dincolo de aceasta lume, dincolo de un paradis terestru”, a subliniat Pr. Gheorghe Holbea.

Ca si la celelalte conferinte, Grupul Vocal Sfantul Stefan cel Mare al studentilor teologi a sustinut un microrecital.

Sursa: basilica.ro

.

18 Martie 2014

Vizualizari: 210

Voteaza:

Dan Puric a conferentiat la Facultatea de Teologie din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE