Dar duhovnicesc pentru batranii Azilului Marginea Lend din Resita

In ajunul praznuirii zilei internationale a femeii, 8 martie, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a facut o vizita misionara si de suflet batranilor din azilul cartierului Margina Lend-Resita. In debutul vizitei, Preasfintia Sa a savarsit slujba vecerniei in biserica aflata in incinta azilului.

Biserica parohiei "Sf. Ap. Petru si Pavel" Margina Lend din Resita, functioneaza in incinta azilului de batrani din acelasi cartier si imlineste un dublu rol in aceasta comunitate. Tinand seama de faptul ca se afla intr-un cartier important al Resitei, aceasta biserica implineste atat misiunea de biserica parohiala, dar in acelasi timp sustine si o activitate social-caritativa permanenta pentru varstnicii care traiesc in acest asezamant.

Construita intre anii 2000-2004, biserica a fost binecuvantata pentru a se putea sluji in ea in anul 2005 de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu, pe atunci episcop al Caransebesului, deservind la inceput strict pentru nevoile asistatilor aziuluilui de batrani resitean.

Intrucat credinciosii din jurul acestui locas de cult s-au atasat de aceasta biserica, in anul 2007 s-a conturat o mica parohie care se roaga in aceasta biserica si care sprijina batranii singuri ai aziului.

Cu prilejul vizitei chiriarhale, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a cercetat si batranii asezamantului si a impartit daruri doamnelor si batranelor care vietuiesc si lucraza in asezamant, dupa care, cu binecuvantarea si participarea Preasfintiei Sale a avut loc un program religios-artistic dedicat varstnicilor si in special doamnelor, cu prilejul "Zilei Internationale a Femeii" - 8 martie.

In cadrul acestui program au fost prezentate un buchet de cantari atat religioase, dar si instrumental vocale, interpretate de catre tinerii grupului "Katharsis" dedicate "femeii crestine”, care au adus lacrima nostalgiei dar si a sperantei pe chipurile imbatranite ale asistatilor din acest asezamant.

In acest context conducerea azilului a tinut sa sublinieze importanta parteneriatului rodnic intre Biserica Ortodoxa si acest Centru Social, parteneriat care implica pe langa preot si credinciosii in actul caritativ.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

08 Martie 2010

Vizualizari: 915

Voteaza:

Dar duhovnicesc pentru batranii Azilului Marginea Lend din Resita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE