De la Bizant pana astazi - expozitie de icoane la Londra

 

"De la Bizant pana astazi" - expozitie de icoane la Londra

 

Institutul Cultural Roman de la Londra va gazdui in perioada 11-14 decembrie expozitia "De la Bizant pana astazi" care prezinta o colectie de icoane mici si mozaicuri realizate de sapte artisti din generatia contemporana de iconografi ortodocsi din Romania, Serbia, Grecia, Bulgaria si Cipru. Expozitia urmareste sa familiarizeze publicul englez cu limbajul artei bizantine si sa promoveze patrimoniul cultural din Balcani in randul comunitatii ortodoxe si al altor grupuri religioase si etnice din Londra, interesate de arta bizantina si expresiile sale moderne.

Participa artistii: Dobrina Hristova Badalova (Bulgaria), Ruta si Costas Gerasimou (Cipru), Teodora Chinschi (Romania), Dana Codorean Berciu (Romania), Vladimir Cetkovic (Serbia) si Boban Veljkovic (Serbia).

Vernisajul va avea loc luni 10 decembrie, la ora 18,30. Expozitia se va deschide cu o prezentare despre iconografia ortodoxa, sustinuta de Maria Andipa, expert in istoria artei bizantine.

Programul expozitiei include doua ateliere despre pictura de icoane bizantine pe sticla si lemn, joi 13 decembrie,  intre orele 10,00 - 12,00  si 13,00 - 15,00. Atelierele sunt sustinute de Dana Codorean Berciu si Teodora Chinschi si, respectiv, de Vladimir Cetkovic si Boban Veljkovic. Banii stransi se vor folosi in scopuri caritabile. Rezervari la: 07790 150 257.

Expozitia este organizata de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Human Connections Charitable Trust si Galeria Maria Andipa, cu sprijinul Ministerului Culturii din Serbia, al Ambasadei Bulgariei, al Ambasadei Serbiei si Serbian Society. Coordonator de proiect este Ivana Petrak Vujic. 

Sursa: ICR Londra

.

28 Noiembrie 2007

Vizualizari: 826

Voteaza:

De la Bizant pana astazi - expozitie de icoane la Londra 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE