"De ce il iubim pe Eminescu?" - dezbatere cultural-educationala la Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In data de 14 iunie a.c., cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian Craciun al Dunarii de Jos, in Aula „Episcop Melchisedec Stefanescu” din incinta Centrului Eparhial s-a desfasurat un program cultural-educational cu tema „De ce il iubim pe Eminescu?”.

Evenimentul, prilejuit de implinirea a 123 de ani de cand „Luceafarul poeziei romanesti”, poetul national Mihai Eminescu a trecut la cele vesnice, a fost organizat de Arhiepiscopia Dunarii de Jos si Filiala Galati a Societatii Nationale a Femeilor Ortodoxe din Romania.

Oaspete de seama la dezbaterea eminesciana a fost dna Iulia Cristea Scutaru, jurnalist si expert in relatii internationale, membra a SNFOR pana la desfiintarea acesteia in anul 1948.Lucrarile au fost deschise de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian care a aratat: „In Aula Melchisedec Stefanescu, stimata doamna Iulia Scutaru, la invitatia Societatii Nationale a Femeilor Ortodoxe, filiala Galati, ne ajuta sa traim cu anticipatie sarbatoarea de suflet de vara a culturii si a spiritualitatii romanesti – Eminescu. Cand spunem acestea ne gandim cu emotie la faptul ca intalnirea de fata sta sub semnul intalnirii in ceruri dintre marele Melchisedec Stefanescu si Mihai Eminescu. Asvem in vedere faptul ca Mihai Eminescu, in proza si in jurnalistica a avut drept sursa importanta de inspiratie pentru problematica Dunarii, scrierile Episcopului Melchisedec Stefanescu“.

Dezbaterile au fost presarate cu scurte proiectii de film in care voci celebre au recitat poezii eminesciene, material extras din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Romane.

Au participat membrii SNFOR Galati, ASCOR Galati, elevi si tineri seminaristi, studenti teologi si filologi.

Sursa: edj.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2012

Vizualizari: 564

Voteaza:

"De ce il iubim pe Eminescu?" - dezbatere cultural-educationala la Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

mihai eminescu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE