De Pasti, credinciosii din Arhipiscopia Clujului, solidari cu cei aflati in nevoie

Pornind de la mesajul scripturistic, Intrucat ati facut unora dintre acestia mai mici ai Mei, Mie mi-ati facut (Matei 25, 40), mai multe comunitati parohiale din Arhiepiscopia Clujului, preoti si credinciosi s-au mobilizat pentru a organiza in zilele de Pasti actiuni caritabile prin care au adus sprijin familiilor nevoiase si celor aflati in suferinta.

Masa pentru mai bine de 100 de persoane nevoiase

O actiune filantropica a avut loc in parohia Dej II in a treia zi de Pasti, marti, 22 aprilie 2014. Membrii comunitatii au organizat o masa comuna pentru mai bine de 100 de persoane nevoiase din Colonia Sarata de Jos, care apartin teritorial parohiei Dej II cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Acestia au fost anuntati cu o saptamana inainte sa vina la biserica, unde au fost serviti dupa Sfanta Liturghie cu o masa calda, oua rosii, prajituri si cozonac. La plecarea spre casa au primit si cate o plasa cu alimente. Tot in aceasta perioada a Sarbatorilor Pascale copiii din grupa de cateheza, coordonati de dna Mariana Crisan, au expus spre vanzare icoane pe sticla. Banii obtinuti vor fi folositi de asemenea, in scop caritabil, dupa cum am aflat de la pr. paroh Ioan Bolbos.

Beneficiarii Centrului de ingrijire pentru persoane cu handicap din Nuseni, vizitati de Sfintele Pasti

In a treia zi de Pasti, credinciosii parohiei Agrisu din protopopiatul Beclean s-au gandit si la cei aflati in neputinta. Astfel un grup de femei in frunte cu pr. paroh Lucian Badale si cu reprezentantul tinerilor din parohie au dus pachete batranilor si persoanelor cu handicap care locuiesc la Centrul de ingrijire din Nuseni.

Potrivit pr. Lucian Badale, mai ales in perioada sarbatorilor, suntem chemati sa fim mai sensibili la nevoile apropiatilor nostri aflati in suferinta si singuratate. De la corespondentul Radio Renasterea in protopopiatul Beclean, pr. Doru Plaian, am aflat ca acest gen de activitati sunt constante in parohia Agrisu.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

24 Aprilie 2014

Vizualizari: 483

Voteaza:

De Pasti, credinciosii din Arhipiscopia Clujului, solidari cu cei aflati in nevoie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE