Decernare post-mortem a titlurilor de cetatean de onoare: Arhimandritului Justin Parvu, preotului Ilarion Felea si savantului Mircea Vulcanescu

Decernare post-mortem a titlurilor de cetatean de onoare: Arhimandritului Justin Parvu, preotului Ilarion Felea si savantului Mircea Vulcanescu, la Aiud

Luni, 17 februarie, de la ora 11.00 la Primaria Municipiului Aiud va avea loc ceremonia de decernare post-mortem a titlurilor de cetatean de onoare: Arhimandritului Justin Parvu, preotului Ilarion Felea si savantului Mircea Vulcanescu, acordate la initiativa cotidianului GAZETA de Maramures.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va participa la acest eveniment onorand memoria celor care si-au jertfit viata, libertatea si sanatatea in temnitele comuniste, luptand pentru credinta, pentru tara, libertate si unitate.

Acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem pentru cele trei personalitati este un gest simbolic, un gest de recunostinta pentru toti cei care au suferit in temnitele comuniste. Ceremonialul organizat de Primaria Municipiului Aiud, Schitul Inaltarea Sfintei Cruci din Aiud si GAZETA de Maramures, ii va avea ca invitati pe urmasii firesti sau duhovnicesti ai celor trei personalitati.

La inceputul manifestarii Arhipastorul nostru va oficia Slujba de parastas, la finalul careia va adresa participantilor un cuvant de invatatura si binecuvantare.

Apoi, primarul municipiului Aiud, Mihai Horatiu Josan va decerna cele trei titluri, in primul rand Schitului Inaltarea Sfintei Cruci Aiud, reprezentat de parintele staret Augustin Varvaruc, pentru a ramane in Muzeul Manastirii, ca marturie peste veacuri, apoi urmasilor firesti: Ioan Felea, fiul parintelui Ilarion Felea, doamnei Mariuca Vulcanescu, fiica savantului Mircea Vulcanescu. De asemenea, o diploma a Arhimandritului Justin Parvu va fi inmanata si parintelui staret Hariton Negrea, de la Manastirea Petru Voda.

Vor urma scurte luari de cuvant, iar pe langa urmasi, vor vorbi parintele Ioan Tocanel, protopop de Aiud, domnul Dan Radovici, presedintele Asociatiei Sf. Imparati Constantin si Elena, de asemenea initiator al proiectului si doamna Ioana Lucacel, Director General al cotidianului GAZETA de Maramures. Apoi va avea loc o agapa frateasca.

Evenimentul se va incheia cu o vizita la Schitului Inaltarea Sfintei Cruci Aiud, un schit ortodox construit pe Rapa Robilor, renumitul cimitir anonim al martirilor care au fost omorati in inchisoarea Aiud, in vremea comunistilor.

Sursa: reintregirea.ro

17 Februarie 2014

Vizualizari: 175

Voteaza:

Decernare post-mortem a titlurilor de cetatean de onoare: Arhimandritului Justin Parvu, preotului Ilarion Felea si savantului Mircea Vulcanescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE