Declaratia mitropolitul Kiril privind deschiderea celor 3 eparhii in Moldova


Hotararea Patriarhiei Romane de a deschide 3 noi eparhii pe teritoriul Moldovei este un pas care distruge unitatea ortodoxa si nu va ramane fara consecinte, a declarat presedintele Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad.

 

"Am considerat intotdeauna ca nu trebuie sa incalcam randuielile canonice, care nu permit crearea unei jurisdictii pe teritoriul alteia. Ceea ce s-a intamplat acum reprezinta o incalcare grava a randuielilor canonice, iar acest pas este indreptat spre distrugerea unitatii sfintei Ortodoxii" a spus ierarhul la o conferinta in cadrul expozitiei "Rusia Ortodoxa".

 

"Suntem foarte ingrijorati si, desigur, actiunile Patriarhiei Romane nu vor ramane fara urmari", a subliniat mitropolitul.

 

El a remarcat ca in noiembrie, in capitala Rusiei ar fi trebuit sa aiba loc un dialog intre Bisericile Rusa si Romana, "nu doar in ce priveste Moldova, ci si alte chestiuni".

 

"Ne-am exprimat ca aceasta intalnire nu este posibila la Moscova, deoarece aceasta va fi inteleasa gresit in Moldova si poate fi inteleasa gresit in Romania si chiar la noi", a mai spus mitropolitul.

 

El a mai mentionat ca este greu sa presupuna daca intalnirea va avea loc sau nu.

Prelatul a anuntat ca, in legatura cu actiunile Patriarhiei Romane, se pregateste o declaratie a Bisericii Ortodoxe Ruse, care va fi realizata sinodal.

 

Sursa: Patriarchia.ru

.

01 Noiembrie 2007

Vizualizari: 645

Voteaza:

Declaratia mitropolitul Kiril privind deschiderea celor 3 eparhii in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE