Delegatie a Facultatii de Teologie din Bucuresti in SUA

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si la initiativa Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae, Arhiepiscopul ortodox roman al celor doua Americi, o delegatie a Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti, formata din pr. prof. dr. Stefan Buchiu, decanul facultatii, pr. prof.

dr. Constantin Preda, prodecan, si lect. dr. Ionut Alexandru Tudorie, efectueaza, in perioada 23-30 aprilie, o vizita in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a celor doua Americi.

Membrii delegatiei au participat joi, 24 aprilie, la Vecernia din ajunul praznicului Izvorului Tamaduirii, iar vineri la Sfanta Liturghie savarsita de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Nicolae la catedrala din Chicago, predica zilei fiind rostita de parintele decan Stefan Buchiu. Dupa Sfanta Liturghie a fost oficiata Sfintirea apei, care a fost impartita apoi credinciosilor.

Tot vineri, membrii delegatiei Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti au acordat un interviu pentru Radio „Credinta“ al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a celor doua Americi despre scopul vizitei in SUA. In contextul Anului omagial euharistic, pr. prof. dr. Stefan Buchiu a sustinut, in cadrul unei seri duhovnicesti, o conferinta intitulata „Coborarea neincetata a lui Hristos prin Sfanta Euharistie in Biserica, izvor al unitatii reinnoite a Bisericii si al sfintirii credinciosilor“, la care au participat clerici din cadrul arhiepiscopiei si numerosi credinciosi.

Programul delegatiei Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti a mai inclus si o serie de vizite la Institutul Teologic Ortodox „Saint Vladimir“ din New York, intre cele doua facultati existand un acord de parteneriat, incheiat in anul 2013. In cadrul intrevederilor, membrii din conducerea celor doua facultati analizeaza modul in care au fost aplicate prevederile acordului.

Alexandru Marian Popovici
Sursa: ziarullumina.ro

.

30 Aprilie 2014

Vizualizari: 395

Voteaza:

Delegatie a Facultatii de Teologie din Bucuresti in SUA 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE