Delegatie a Patriarhiei Romane la sarbatoarea Sfantului Vladimir marcata la Kiev

Un fragment din moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava a fost daruit ieri, 28 iulie, Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Darul a fost facut de Biserica noastra cu prilejul sarbatoririi Sfantului Cneaz Vladimir, increstinatorul rusilor, la cererea Preafericitului Vladimir, Mitropolitul Kievului si al intregii Ucraine.

Sfintele Moaste au fost duse la Kiev de o delegatie condusa de Inaltpreasfintitul Pimen, Arhipiscopul Sucevei si Radautilor din care au mai facut parte Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos si Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Ierarhii romani, "cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, au purtat in Biserica Ucrainei, la solicitarea Preafericitului Parinte Vladimir, Mitropolitul Kievului si intregii Ucraine, o frumoasa icoana, purtand moaste ale Sfantului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, a precizat Inaltpreasfintitul Parinte Casian, care a subliniat ca "sensul vizitei a fost acela de a intari legatura dintre bisericile noastre”.

Sursa: basilica.ro

 

 

29 Iulie 2011

Vizualizari: 221

Voteaza:

Delegatie a Patriarhiei Romane la sarbatoarea Sfantului Vladimir marcata la Kiev 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE