Deschiderea Asezamantului social 'Sfantul Serafim de Sarov' din Razboieni, judetul Alba

Duminica, 13 noiembrie 2011, va avea loc inaugurarea oficiala a Asezamantului Social „Sfantul Serafim de Sarov” din localitatea Razboieni, judetul Alba. Evenimentul se va bucura de prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care va sluji Sfanta Liturghie Arhiereasca in Biserica parohiala, iar apoi va oficia slujba de binecuvantare a centrului, inconjurat de un sobor de preoti. La acest eveniment de o importanta deosebita pentru viata sociala din aceasta localitate vor participa oficialitati locale si judetene.

Asezamantul Social „Sfantul Serafim de Sarov” din Razboieni dispune de doua module de asistenta sociala, cu 50 de beneficiari: un centru de zi pentru un numar de 25 de copii si un serviciu socio-medical de ingrijire la domiciliu pentru 25 de persoane varstnice.

Asezamantul Social a fost infiintat la initiativa Parintelui Vladimir Beregoi, parohul localitatii Razboieni, prin Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Local Ocna Mures, care a pus la dispozitie spatiul in care asezamantul sa-si poata desfasura activitatea. Dotarea si amenajarea cladirii asezamantului „Sfantul Serafim de Sarov” a fost posibila datorita sprijinului financiar si material al Asociatiei Saint Péray din Franta, precum si ajutorului unui mare numar de sponsori, fii duhovnicesti ai parintelui paroh, care au contribuit fiecare cu jertfa sa pentru a oferi o speranta celor pentru care viata normala, la frageda varsta a copilariei ori in pragul senectutii, a devenit un lux pe care nu si-l pot permite.

Asezamantul social din Razboieni va functiona in parteneriat cu Consiliul Local Ocna Mures, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si Parohia Ortodoxa Razboieni. Coordonatorul centrului va fi Parintele Vladimir Beregoi, initiatorul proiectului si purtatorul de grija al bunului mers al activitatilor.

Evenimentul festiv este intregit de un altul de-o importanta mai mare pentru cei mici: inaugurarea parcului de joaca destinat tuturor copiilor din localitatea Razboieni, un parc amenajat de Parohia Ortodoxa Razboieni.

Sursa: Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia
 

.

11 Noiembrie 2011

Vizualizari: 397

Voteaza:

Deschiderea Asezamantului social 'Sfantul Serafim de Sarov' din Razboieni, judetul Alba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE