Deschiderea duhovniceasca a Sarbatorilor Sfantului Apostol Andrei la Galati

Dupa ce sambata moastele Sfantului Ierarh Spiridon au fost aduse din Grecia si purtate in procesiune pana la Catedrala arhiepiscopala din Galati, duminica, 27 noiembrie, Inaltpreasfintitul Parinte Casian a savarsit Sfanta Liturghie impreuna cu Arhimandritul Serafim si cu Protopresbiterul Georgios Vlachos, delagati ai IPS Nectarie de Kerkyra, din Insula Corfu, prin bunavointa caruia a fost adusa o parte din mana Sfantului Spiridon.

Desi a fost foarte frig, credinciosii au venit de dimineata in numar mare la Catedrala arhiepiscopala, asteptand rabdatori mai multe ore, pana cand fiecare, a ajuns sa se inchine sfintelor moaste.

In cadrul slujbei, o parte din rugaciuni si cantari au fost intonate in limba greaca pentru membrii delegatiei clerici si mireni din Grecia.

In catedrala au fost prezente si persoane hipo-acuzice pentru care Sfanta Liturghie a fost transpusa in limbaj mimico-gestual de catre diaconul Caus Constantin, asistent social pentru persoane cu dizabilitati.

Inalpreasfintitul Parinte Casian a savarsit o hirotonie a unui diacon intru preot iar inainte de otpustul Sfintei Liturghii a hirotesit sapte preoti intru vrednicia de duhovnic.La final Inaltpreasfintitul Parinte Casian a multumit membrilor delegatiei din Grecia pentru aducerea moastelor si a anuntat ca luni, 28 noiembrie va sosi la Galati si IPS Nectarie de Kerkya iar marti, 29 noiembrie va sosi Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: edj.ro

 

.

28 Noiembrie 2011

Vizualizari: 272

Voteaza:

Deschiderea duhovniceasca a Sarbatorilor Sfantului Apostol Andrei la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE