Deschiderea oficiala a Scolii Ortodoxe "Sfantul Antim Ivireanul" din Timisoara

In data de 6 septembrie a.c., la Timisoara, de la ora 11.30, va avea loc deschiderea oficiala a Scolii Ortodoxe "Sfantul Antim Ivireanul", din str. Alunis nr. 36, infiintata la initiativa asociatiei timisorene Pro Logos si aflata sub patronajul Arhiepiscopiei Timisoarei.

La evenimentul de deschidere a primei scoli ortodoxe de ciclu primar din Timisoara sunt invitati reprezentanti ai oficialitatilor locale si judetene, precum si reprezentanti din conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis. Din incredintarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, din partea Arhiepiscopiei Timisoarei va participa Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar eparhial, insotit de consilieri de la Centrul eparhial. In continuarea ceremoniei de deschidere se va desfasura programul intitulat “Ziua portilor deschise”, in cadrul caruia timisorenii pot vizita pana la ora 16:00 noua scoala timisoreana, ce va functiona intr-o cladire complet renovata de 350 mp, dotata cu toate cele necesare desfasurarii in cele mai bune conditii a orelor de clasa.

Scoala "Sfantul Antim Ivireanul" va sarbatori deschiderea festiva a noului an scolar la 10 septembrie a.c., de la ora 10:00. Programul de studiu al unitatii de invatamant va respecta intocmai programa scolara aprobata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, completand-o cu activitati educative cu specific crestin-ortodox. In acelasi timp, scoala ofera posibilitatatea inscrierii copiilor la programul "Scoala dupa scoala", adresat elevilor clasei pregatiroare si claselor I-IV, atat pe parcursul anului scolar, cat si in perioada vacantelor.

O educatie in lumina valorilor ortodoxe

Una dintre valorile importante ale Scolii “Sfantul Antim Ivireanul” este familia. Formarea caracterului unui copil este dependenta de conceptul de familie si de relatia pe care scolarul o are cu aceasta. Legatura dintre scoala si familie fiind atat de stransa, cadrele didactice se bazeaza pe sprijinul familiei in scopul de a oferi impreuna copiilor o educatie crestina temeinica, in lumina valorilor ortodoxe, in care sa se impleteasca armonios formarea caracterului cu dragostea fata de Dumnezeu si fata de aproapele.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Septembrie 2012

Vizualizari: 476

Voteaza:

Deschiderea oficiala a Scolii Ortodoxe "Sfantul Antim Ivireanul" din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul antim ivireanul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE