Desemnarea candidatilor propusi pentru scaunul vacant de Episcop al Eparhiei Husilor

In data de 13 iunie 2009, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, intrunit la Resedinta mitropolitana din Iasi, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Episcop al Husilor, a desemnat drept candidati la scaunul vacant de Episcop al Eparhiei Husilor pe Preasfintitul Corneliu Barladeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Husilor (cu 5 voturi), si pe Preasfintitul Sebastian Pascanu, Episcop al Episcopiei Slatinei si Romanatilor (cu 4 voturi).

In continuare, a urmat sedinta de consultare a Sinodului Mitropolitan cu Adunarea Eparhiala a Episcopiei Husilor. Din cei 30 de membri au fost prezenti 10 clerici si 18 mireni, la care s-a adaugat, potrivit normelor statutare, si directorul Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Ioan Gura de Aur" din Husi.

In urma consultarilor, membrii Adunarii Eparhiale au sustinut, prin vot, in unanimitate cele doua candidaturi propuse de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, nemaiexistand o alta propunere.

Numele celor doi candidati desemnati vor fi prezentate Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, alegerea noului episcop al Eparhiei Husilor urmand a avea loc in sedinta de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

Biroul de Presa al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

.

15 Iunie 2009

Vizualizari: 215

Voteaza:

Desemnarea candidatilor propusi pentru scaunul vacant de Episcop al Eparhiei Husilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE