
Articol sponsorizat
Folosit deopotriva de companiile mari, de micii intreprinzatori, microintreprinderi si chiar de partide politice in campaniile electorale, simplele flyere transmit mai pe larg mesajul expeditorului catre publicul interesat si catre clientela deja existenta, avand rol in fidelizarea acesteia.
In functie de bugetul utilizatorului cat si de mesajul care se vrea transmis, design-ul acestuia, flyerele se diferentiaza in functie de modul de imprimare, hartia folosita precum si prin diverse metode, care mai de care mai creative, in vederea atragerii atentiei celor interesati.
Pentru o mica afacere sau o micro-intreprindere si chiar, de ce nu, in cazul persoanelor fizice care au un mesaj de transmis, tiparirea se poate face cu o simpla imprimanta color cu jet de cerneala, folosind banala hartie A4 care se gaseste in orice librarie. Desigur, folosirea unei hartii mai buna calitativ, eventual lucioasa si compatibila cu imprimanta cu jet vor da un aspect mai profesional produsului. Desi acest mod de proiectare si tiparire este la indemana oricui, dezavantajul este dat de faptul ca o astfel de abordare va produce un numar redus de flyere, care de altfel vor avea si costuri destul de mari, de aici si limitarea metodei la persoanele fizice. Pentru crearea unui numar mai mare de produse, este necesara o abordare profesionala care presupune externalizarea serviciului catre o companie specializata. Astfel, flyerele ieftine vor fi tiparite cu o tehnologie corespunzatoare de tip „offset”, ce presupune separarea culorilor primare individuale si imprimarea lor pe suport, una cate una, cu intermediul unor matrite speciale. Aceasta tehnologie ramane singura viabila cand vine vorba de imprimarea unui numar foarte mare, de ordinul miilor sau chiar zecilor de mii de exemplare. De aceea folosirea unor servicii profesionale de fabricare este inevitabila pentru intreprinderile mijlocii sau companiile mari, care necesita un numar ridicat de exemplare, este chiar recomandat si micilor intreprinzatori care vor sa atinga un numar cat mai mare de clienti, sporind astfel sansele de succes a afacerii lor.
Si ca veni vorba de transmis mesajul catre clienti si mentinerea interesului acestora fata de afacere, metodele de impaturire au si ele rolul de a da o componenta distinctiva acestor materiale. Desigur, cea mai simpla si cea mai utilizata este simpla impaturire a pliantului in trei sub forma de litera U (sau C, depinde de unghiul din care privim!) dar pe langa aceasta metoda clasica exista cea sub forma de „obloane”, in care sferturile din margine sunt indoite catre centru. Plierea sub forma de Z sau acordeon are rolul de a face pliantul mai compact, fara a micsora insa spatiul total de imprimare, la fel si indoirea in sferturi, fie pe latura lunga fie pe latura scurta.
Ca distribuire, de obicei, aceste flyere se ofera clientilor la festivaluri si targuri cu anumita tematica, unde publicul este deja pre-selectat si se cunoaste deja interesul pentru produsul sau serviciul oferit. De unde le poti cumpara? Exista destule magazine online, precum e-flyere sau alte tipografii, care ofera flyere ieftine, la preturi foarte convenabile! Ramane doar sa alegeti varianta cea mai buna din punct de vedere al pretului si calitatii!
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.