Dineu caritabil pentru Centrul misionar de tineret din Sangeorz - Bai

Un dineu caritabil in beneficiul Centrului de Tineret de la Sangeorz-Bai a avut loc marti, 12 noiembrie 2013, in municipiul Bistrita. Evenimentul a avut loc de la ora 18 la hotelul de pe str. Parcului nr. 19, in prezenta a peste 300 de invitati printre care si Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Au fost prezenti preoti din judet, reprezentanti ai institutiilor publice si oameni de afaceri, ce au dorit sa sprijine proiectul.

Toti cei de fata au facut donatii, pentru a sprijini ridicarea centrului misionar „Pr. Prof. Ioan Bunea” din Sangeorz-Bai, destinat tinerilor. Participantii s-au bucurat si de cateva momente artistice sustinute de ansamblul profesionist „Dor Romanesc” dirijat de maestrul Stefan Chivu si de interpreta de muzica populara, Matilda Pascal Cojocarita.

Cum s-a desfasurat evenimentul ne spune coordonatorul Centrului de tineret din Sangeorz – Bai, Pr. Tudor Mudure : „In timpul evenimentului au fost derulate pe ecrane imagini cu activitatile din taberele pe care Arhiepiscopia Clujului le-a organizat si cu situatia lucrarilor de la Sangeorz-Bai. Au fost prezentate totodata si proiectele social-filantropice pe care Biserica le desfasoara in judetul Bistrita-Nasaud. Atmosfera artistica a acestui eveniment a fost intretinuta de Ansamblul profesionist „Dor Romanesc”, dirijat de maestrul Stefan Chivu si de interpreta de muzica populara, Matilda Pascal Cojocarita. Au mai fost prezenti si tineri de la Liceul de muzica „Tudor Jarda” din Bistrita care au sustinut un recital de muzica instrumentala. La eveniment a participat si presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, care i-a multumit Inaltpreasfintitului Parinte Andrei pentru implicarea sociala in judetul Bistrita-Nasaud si a subliniat legatura stransa pe care Parintele Mitropolit o are cu bistritenii. Cuvantul de incheiere i-a apartinut Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei care le-a multumit celor prezenti pentru participare si a apreciat faptul ca atat de multi oameni s-au strans pentru a sustine un proiect atat de important pentru tinerii nostri si pentru Biserica. In final Parintele Mitropolit a subliniat faptul ca ne apropiem de Postul Craciunului, prilej cu care a aratat insemnatatea si importanta postului pentru fiecare crestin in parte”.

Centrul ce va fi realizat la Sangeorz-Bai este menit sa asigure dezvoltarea unei culturi crestine prin educatie non-formala. Proiectul, realizat de Arhiepiscopia Clujului in parteneriat cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, vizeaza amenajarea a peste 60 de locuri de cazare. De asemenea centrul va cuprinde sali de joaca si sali pentru activitati educative si un teren de sport. Investitia ce se ridica la peste 520.000 de lei.

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

13 Noiembrie 2013

Vizualizari: 177

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE