Doi ani de la lansarea Agentiei de Stiri BASILICA a Patriarhiei Romane

Agentia de stiri BASILICA implineste miercuri, 16 iunie, doi ani de la lansare. In anul 2008, la sarbatoarea Sfintei Treimi, Agentia de stiri BASILICA si-a inceput activitatea. Dupa oficierea slujbei Sfintei Liturghii de catre Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar Patriarhal, la Biserica 'Sfantul Spiridon Nou' - paraclis patriarhal din Capitala, in sala 'Europa Christiana' a Palatului Patriarhal a urmat o ceremonie, dedicata acestui eveniment, deschisa printr-o slujba de Te Deum, in prezenta Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Cu aceasta ocazie a fost lansat site-ul basilica.ro, incepandu-si astfel activitatea Agentia de Stiri BASILICA, a Patriarhiei Romane.

Inca de la lansarea site - ului, Patriarhul Romaniei a aratat in mod clar ca Agentia de stiri nu isi propune o concurenta cu alte institutii similare, ci scopul ei este de a aduce bucurie acolo unde este intristare, comuniune unde se afla insingurare: „Agentia de Stiri BASILICA si toate celelalte componente (ale Centrului de Presa BASILICA) nu concureaza pe nimeni din lumea aceasta, dar pot ajuta pe fiecare daca fiecare doreste sa se mantuiasca. Ea nu concureaza alte televiziuni, alte ziare, pentru ca nu ne intereseaza concurenta ci comuniunea, nu competitia si puterea lumeasca, ci ne intereseaza sa aducem bucurie acolo unde este intristare, sa aducem comuniune unde se afla insingurare multa”, a spus Preafericirea Sa.

Activitatea Agentiei de stiri BASILICA, de la inaugurare pana in prezent, a fost una bogata, astfel evenimentele religioase desfasurate in cadrul Bisericii Ortodoxe Romane, si nu numai, au fost mediatizate intr-un numar de peste 10000 de stiri si informatii, in cea mai mare parte privind viata eparhiilor Patriarhiei Romane, din tara si strainatate. Site-ul basilica.ro, de la infiintare pana acum, a inregistrat peste doua milioane de accesari, atat din tara cat si din strainatate. Accesarile din Romania au insumat un procentaj de aprox. 40% iar cele din strainatate aprox. 60%, aici mentionam tari precum: S.U.A, Republica Moldova, Italia, Franta, Germania, Spania, Anglia, Grecia, Danemarca, Suedia, Canada, Austria, Ungaria, Irlanda, Rusia, Belgia, Elvetia, Olanda, Australia, Israel, Japonia, Polonia, Turcia, Finlanda si altele. Astfel, Agentia de Stiri BASILICA este o punte de legatura intre crestinii ortodocsi din tara si strainatate.

Fluxul de stiri este actualizat in fiecare zi, adaptandu-se permanent, in functie de evenimentele care apar in viata Bisericii Ortodoxe Romane.
 

.

16 Iunie 2010

Vizualizari: 418

Voteaza:

Doi ani de la lansarea Agentiei de Stiri BASILICA a Patriarhiei Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE