Doi ierarhi, la sfintirea Bisericii 'Sfintii Apostoli' din Vatra Dornei

Data de 10 mai 2015 va rămâne pentru totdeauna întipărită în memoria comunităţii din Parohia "Sfinţii Apostoli" - Vatra Dornei, judeţul Suceava, întrucât, în această zi, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba-Iuliei, au sfinţit biserica parohială şi au săvârşit Sfânta Liturghie, înconjuraţi de un sobor impresionant de preoţi şi diaconi, pe o scenă amenajată în vecinătatea locaşului de rugăciune. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei "Sfinţii Apostoli", alcătuit din copii şi adulţi. La momentul cuvenit al slujbei, s-a săvârşit o hirotonie în diacon şi una în preot.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de PS Părinte Irineu. În semn de preţuire şi apreciere a credincioşilor care s-au implicat activ în construcţia bisericii, au fost acordate distincţii, iar părintelui paroh Virgil Rus i s-a conferit rangul de iconom stavrofor. După ce toţi participanţii la slujbă au luat anafură şi au trecut prin Sfântul Altar, după cum este datina la sfinţirea bisericii, Comitetul parohial a încheiat sărbătoarea prin oferirea a 500 de pachete cu hrană.

Parohia "Sfinţii Apostoli" se află în Vatra Dornei, în partea de nord-est a râului Bistriţa. Odată cu slujba de târnosire, locaşul de cult a primit un al doilea hram: "Izvorul Tămăduirii". Piatra de temelie a fost pusă pe data de 20 aprilie 2001, iar lucrările de construcţie au continuat cu pictura interioară. Sfântul locaş este o construcţie de zid, ridicat după planul de cruce înscrisă. Ansamblul ortodox se remarcă prin linii armonioase şi se încadrează firesc în peisajul natural al locului.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

12 Mai 2015

Vizualizari: 218

Voteaza:

Doi ierarhi, la sfintirea Bisericii 'Sfintii Apostoli' din Vatra Dornei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE