DOMNUL DAN DIACONESCU NU ARE BINECUVANTAREA PATRIARHIEI ROMANE PENTRU A CANDIDA LA PRESEDINTIA ROMANIEI

In legatura cu afirmatia domnului Dan Diaconescu care pretinde ca ar fi primit binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru a candida la presedintia Romaniei, precizam:

Singura intrevedere a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc in ziua de 27 mai 2010, cand Patriarhul Romaniei l-a primit in audienta pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia.

Cu aceasta ocazie, domnul Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Romane sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mantuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care il conduce. Intrucat Patriarhia Romana are propriul sau post de televiziune, TRINITAS TV, un astfel astfel de sprijin nu este necesar.

Mentionam ca in cadrul intrevederii nu a existat nicio discutie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la presedintia Romaniei deoarece, la data respectiva, Presedintele Romaniei fusese ales cu cateva luni inainte (6 decembrie 2009).

Totodata, precizam ca Patriarhia Romana nici nu indemna si nici nu opreste mireni sa candideze la Presedintia Romaniei sau la alta demnitate publica, intrucat ea trebuie sa fie neutra din punct de vedere politic.



BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

25 Octombrie 2010

Vizualizari: 790

Voteaza:

DOMNUL DAN DIACONESCU NU ARE BINECUVANTAREA PATRIARHIEI ROMANE PENTRU A CANDIDA LA PRESEDINTIA ROMANIEI 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE