Donatie de carucioare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii din judetele Alba si Mures

Biroul de asistenta sociala si consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba, din cadrul Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, a primit recent o donatie din partea Asociatiei „Cusset - Aiud Echanges” din Franta, constand in 14 carucioare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii. Acestea vor fi oferite gratuit unor persoane cu handicap locomotor din judetele Alba si Mures, aflate in baza de date a biroului.

„Aceste carucioare constituie a saptea serie dintre cele pe care le-am primit de la diversii nostri colaboratori. Avem colaboratori straini din Statele Unite ale Americii, Italia si Franta iar carucioarele donate zilele trecute reprezinta prima serie venita din Franta. Biroul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a primit acest transport de carucioare chiar daca nu avem un contract de colaborare cu Asociatia Cusset - Aiud Echanges.

Am avut sansa de a cunoaste aparatul de conducere al asociatiei la diverse interactiuni facute in folosul persoanelor cu dizabilitati si astfel am primit aceasta donatie”, a precizat asistent social Gabriela Muresan, coordonatorul Biroului de asistenta sociala si consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba.

Biroul de asistenta sociala si consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba functioneaza in cadrul retelei sociale a Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia din anul 2007 si are un numar de aproape 400 de beneficiari, copii, femei si barbati. Acesta are ca obiectiv promovarea integrarii sociale a persoanelor cu dizabilitati ca cetateni activi in masura de a-si controla viata, furnizarea de servicii in domeniul informarii si consilierii la nivel judetean, atenuarea impactului factorilor de risc ce conduc la marginalizarea si excluderea persoanelor cu dizabilitati, cresterea gradului de informare a persoanelor cu dizabilitati referitor la drepturile si obligatiile acestora precum si oferirea de informatii vizand integrarea socio - profesionala a acestora.

In cadrul biroului sunt oferite servicii de informare si consiliere in domenii de interes pentru beneficiari, evaluare psiho - sociala, consiliere individuala, familiala, spirituala si psihologica, servicii medicale in mod gratuit si suport material. Biroul este coordonat de asistent social Gabriela Muresan iar echipa pluridisciplinara este formata din voluntari: protosinghel Damaschin Radulescu, doctor Viorel Bota si psiholog Marcela Ionele.

„Partea mai putin vizibila dar mai utila este satisfactia celor 391 de beneficiari care vin, probabil cu ideea ca nu sunt acceptati sau sunt acceptati limitat de catre familiile lor, si ies cu un zambet, cu gandul ca handicapul nu induce doar o limitare ci si o experienta suplimentara de viata”, a adaugat Gabriela Muresan.

Persoanele care doresc sa fie luate in evidentele Biroului de asistenta sociala si consiliere a persoanelor cu handicap locomotor Alba se pot adresa reprezentantilor acestuia, programul fiind de luni pana vineri intre orele 11.00 - 15.00, cu exceptia sarbatorilor religioase. Biroul se afla in incinta complexului Catedralei Reintregirii din Alba Iulia.

Sursa: Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia

.
Pe aceeaşi temă

14 Iulie 2013

Vizualizari: 684

Voteaza:

Donatie de carucioare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii din judetele Alba si Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE