Doua manastiri mehedintene primesc vizita Chiriarhului locului

Credinciosii mehedinteni au posibilitatea ca, in aceasta perioada binecuvantata a Postului Sfintelor Pasti, sa faca pelerinaje de suflet la sfintele noastre manastiri, mai ales ca in fiecare sambata cate o vatra monahala primeste binecuvantarea Chiriarhului locului.
 
De la inceputul Postului doua chinovii s-au bucurat de prezenta Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, si anume manastirile Mraconia si Gura Motrului.
 
La sfarsitul acestei saptamani, alte doua centre de spiritualitate si traire monastica isi primesc Arhipastorul.
 
Sambata, 6 aprilie, manastirea Vodita, ctitorie a Sfantului Nicodim cel Sfintit de la Tismana, imbraca vesmantul bucuriei prilejuite de poposirea arhiereului mehedintean in mijlocul obstii de aici.
 
Va fi savarsita Sfanta Liturghie incepand cu ora 09:30 de catre ierarhul locului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.
 
De asemenea, in a III-a Duminica din Post, pe 7 aprilie, o alta vatra monahala importanta primeste vizita Parintelui Episcop. 
 
Credinciosii sunt invitati la manastirea "Sfintii Voievozi” din Baia de Arama sa petreaca in rugaciune si comuniune cu ierarhul lor si cu intreaga obste a sfantului lacas de inchinare.
 
Raspunsurile liturgice vor fi asigurate de catre un grup de psalti de la Catedrala Episcopala din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Aprilie 2013

Vizualizari: 170

Voteaza:

Doua manastiri mehedintene primesc vizita Chiriarhului locului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE