Doua premii intai la olimpiada de religie pentru copiii din Centrele de plasament

Copiii care au reprezentat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti la olimpiada de religie pentru copiii din Centrele de plasament au reusit sa obtina atat premiul I la clasa a IV-a, prin eleva Tudor Alexandra, cat si premiul I la clasa a V-a, prin elevul Balaceanu Laurentiu.

Orasul Pitesti a gazduit marti, 19 iunie, cea de-a sasea editie a Olimpiadei nationale de religie, la care au participat 50 de copii din 27 de centre de plasament din tara. Aceasta olimpiada a reprezentat pentru acesti copii o sansa de a-si intari increderea in sine, mult zdruncinata de lipsa parintilor, care ar fi trebuit sa fie alaturi de ei in momentele esentiale ale vietii lor.

Aceasta Olimpiada a inceput in anul 2002 ca un concurs in cadrul Centrului de Plasament Gavana din Pitesti, organizat, din dragoste fata de copii, de catre Parintele Decebal Floroaica, directorul acestui centru. Intrucat foarte multi copii au dorit sa fie participanti, acest concurs s-a extins la faza judeteana, pentru ca in anul 2006 sa se organizeze, pentru prima data, faza nationala a acestei olimpiade.Parteneri si sponsori au fost Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, prin Protoieria Pitesti, Asociatia "Sprijin pentru viata", Fundatia "Lumina in suflet", Consiliul Judetean si DGASPC Arges.

Evenimentul a fost precedat de savarsirea Sfintei Liturghii la Biserica ”Sf. Imparati Constantin si Elena”, din incinta Centrului de tip familial, Gavana din Pitesti.

Olimpiada s-a desfasurat in Sala de Conferinte a Protoieriei din Pitesti si a constat in doua subiecte din invatatura de credinta, potrivit clasei la care au concurat, si un al treilea subiect care le-a cerut sa descrie ”vacanta in familie”.

Comisia care a corectat lucrarile copiilor a fost alcatuita din reprezentanti ai Inspectoratului Judetean Arges, profesori de religie si profesori universitari de la Seminarul Teologic "Sfantul Neagoe Basarab" din Curtea de Arges si de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Sfanta Filofteia" din Pitesti.

Dincolo de emotiile acestui concurs, copiii s-au bucurat de clipe frumoase petrecute impreuna si, desi proveneau din zone diferite ale tarii, s-au legat noi prietenii si s-au intarit cele incheiate la editiile anterioare. Bucuria reintalnirii pentru cei care au participat in fiecare an la aceasta olimpiada a fost foarte mare.

Aceasta olimpiada a insemnat, cu adevarat, o ocazie importanta pentru copiii din centrele de plasament de a se afirma si a-si depasi prin credinta si educatie conditia lor ”nefericita”, de copii ce au fost abandonati de parintii lor, intarindu-le sentimentul ca pentru Biserica lui Hristos, si pentru comunitatile lor, ei sunt importanti si valorosi.

Ii felicitam pe acesti copiii minunati pentru rezultatele deosebite obtinute la acest concurs si le multumim ca ne reprezinta cu cinste, in fiecare an, la aceasta Olimpiada, urandu-le mult succes in continuare!

Pr. Inspector Social Corcoveanu Stelian
Episcopia Severinului si Strehaiei

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 519

Voteaza:

Doua premii intai la olimpiada de religie pentru copiii din Centrele de plasament 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

olimpiada religie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE