Dubla lansare de carte si Concert coral la Muzeul Unirii din Iasi

Joi, 3 iulie 2014, de la ora 17.00, la Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal National„Moldova” Iasi,Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei organizeaza o dubla lansare de carte: Fericirile monahului Nicolae de la Rohia si Petre Tutea intre filosofie si teologie, autor: Cassian Maria Spiridon.In cadrul acestui eveniment invitatii vor asista si la un moment de armonii corale in interpretarea Corului Rezonans al Universitatii Nationale „Iurii Fedkovici” din Cernauti, Ucraina.

Editura DOXOLOGIA, in parteneriat cu Asociatia Iubire si Incredere si Muzeul Unirii din Iasi a pregatit un eveniment special pentru a marca lansarea pe piata a doua volume semnate de Cassian Maria Spiridon: Fericirile monahului Nicolae de la Rohia si Petre Tutea intre filosofie si teologiei. Astfel, pe 3 iulie, de la ora 17.

00, la Muzeul Unirii, publicul iesean se va intalni cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, dar si cu treiprofesori ai Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi: pr. prof. dr. Gheorghe Popa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae”, prof. dr. Nicu Gavriluta, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politicesi lect. drd. Puiu Ionita de la Facultatea de Litere.

In Fericirile monahului Nicolae de la Rohia ni se prezinta, in cele patru capitole, cum Nicolae Steinhardt, in Jurnalul sau, deschide (siesi si cititorilor sai)calea ce trebuie urmata pentru a ajunge la Dumnezeu. Dupa cum sustine insusi autorul, „Multiple si intemeiate sunt fericirile monahului de la Rohia, spre folosul si stiinta celor pentru care Jurnalul fericirii este, cum inspirat spunea un cronicar, o carte a cartilor Estului. O carte contemporana cu Dumnezeu, totodata o carte de teologie aplicata, una de invatatura crestina, ce pare a fi scrisa de un Cleopa laic.”

Cea de-a doua carte, Petre Tutea intre filosofie si teologie, este construita pe marginea volumului Omul. Tratat de antropologie crestina de Petre Tutea, dar si a altor texte neincluse in Tratat, dar care fac permanente referiri la acesta; Cassian Maria Spiridon dorind sa evidentieze permanenta pendulare intre filosofie si teologie a lui Petre Tutea. Totodata, volumul cuprinde si un scurt dialog cu filosoful, consemnat in decembrie 1990.


Publicul prezent la eveniment se va putea bucura de un concert coral sustinut de Corul Rezonans al Universitatii Nationale „Iurii Fedkovici”, Cernauti (dirijor: Andrei Pliska), avand in vedere ca dubla lansare de carte se desfasoara in cadrul Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu - Editia a II-a, 1-7 iulie 2014.

.

30 Iunie 2014

Vizualizari: 363

Voteaza:

Dubla lansare de carte si Concert coral la Muzeul Unirii din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE