Duminica 16 noiembrie, resfintire de biserica, conferinta si lansare de carte, in Episcopia Slatinei


Duminica 16 noiembrie, resfintire de biserica, conferinta si lansare de carte, in Episcopia Slatinei

Duminica, 16 noiembrie 2008, Preasfintitul Parinte Sebastian, Episcopul Slatinei, va resfinti biserica parohiei Gagiulesti, protoieria Slatina I.

 

Seara, la orele 17.00, Preasfintia Sa va participa la conferinta cu tema "Cine suntem", sustinuta de actorul, regizorul si scenaristul Dan Puric, la Casa Tineretului din Slatina. Organizatorii acestui eveniment sunt EPISCOPIA SLATINEI si ASOCIATIA STUDENTILOR CRESTIN-ORTODOCSI ROMANI, FILIALA SLATINA.

 

Conferinta va fi urmata de o lansare de carte.

Cartea se intituleaza "Cine suntem", sau despre taina identitatii personale si comunitare traita si exprimata in si prin persoana autorului. Titlul este dat de un capitol din carte, al carui continut il reflecta pe cel al unei serii de conferinte, cu acelasi nume, sustinute la Bucuresti, Cluj, Oradea, Arad, Iasi si Constanta, conferinte care s-au bucurat de un mare succes in randul publicului.

 

"Antrenamentul de uitare la care este supus poporul roman, astazi, face ca gandirea si inima sa se roteasca pe loc si, din aceasta rotire in gol, paradoxal, o data cu trecutul, dispare si viitorul. El, omul de azi, pedaleaza zadarnic intr-un prezent continuu. A locui cu fiinta doar intr-o dimensiune a timpului - si aceea distorsionata - inseamna moartea lenta, dar sigura a identitatii" - spune Dan Puric in cartea sa.

 

Volumul este publicat la Editura Platytera, are 176 pagini si va fi disponibil in librarii cu un pret incepand de la 18 RON.

 

Biroul de presa al Episcopiei Slatinei

.

14 Noiembrie 2008

Vizualizari: 532

Voteaza:

Duminica 16 noiembrie, resfintire de biserica, conferinta si lansare de carte, in Episcopia Slatinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE