Duminica Ortodoxiei la Roman

Peste 2000 de credinciosi din Roman, Bacau, Moinesti, Buhusi, Sascut si Onesti au sfidat vremea potrivnica pentru a participa la procesiunea cu sfintele icoane organizata de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului in Duminica Ortodoxiei, prima duminica din Postul Mare, in municipiul Roman.

Evenimentul religios, primul de acest fel organizat in cetatea episcopala a Musatinilor, a inceput la orele 16.00, in Piata Roman Musat, unde, un numar de 18 icoane facatoare de minuni, toate mentionate de episcopul Melchisedec Stefanescu, in tratatul sau despre cinstirea sfintelor icoane, alaturi de racla cu sfintele moaste din Catedrala Arhiepiscopala din Roman, au plecat in procesiune, insotite de un impresionat sobor de peste 100 de preoti, sositi din toate colturile eparhiei.

Dupa slujba de binecuvantare oficiata de PS Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, sfintele icoane, intre ele s-au aflat cea de la Trifesti si cea de la manastirea Giurgeni, s-au indreptat spre Catedrala, in cantari si imne inchinate Maicii Domnului. O data cu procesiunea religioasa din aceasta zi, Preasfintia Sa si soborul de preoti au savarsit si Taina Sfantului Maslu, care s-a incheiat in curtea Catedralei Arhiepiscopale.

La finalul procesiunii, PS Ioachim Bacauanul, care a coordonat organizarea acestui eveniment religios, a multumit preotilor si credinciosilor pentru dragostea, credinta si rabdarea manifestate in Duminica Ortodoxiei.

Sursa: epr.ro
 

05 Martie 2012

Vizualizari: 281

Voteaza:

Duminica Ortodoxiei la Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE