Duminica Slabanogului la Drobeta Turnu Severin

Cateva sute de credinciosi au trecut pragul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin in a patra duminica dupa Sfintele Pasti, astazi, 11 mai 2014. Cei prezenti au trait atat bucuria participarii in comuniune la ceremonia liturgica duminicala cat si pe cea a primirii de binecuvantari arhieresti din partea Chiriarhului locului.

Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, a savarsit Sfanta Liturghie, avand alaturi soborul de preoti si diaconi ai sfantului lacas de inchinare.

Raspunsurile liturgice au fost date in maniera bizantina de catre cele doua grupuri psaltice ale Catedralei: “Sf. Nicodim” si “Sf.

M. Mc. Gheorghe”.

Cu binecuvantarea ierarhului mehedintean, predica a fost rostita de catre pr. Alin Dumitru, slujitor al Catedralei, care a vorbit drept-slavitorilor crestini despre minunea vindecarii slabanogului de catre Domnul si Dumnezeul nostru, Mantuitorul Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Parintele Episcop a asezat la inima credinciosilor sfaturi si povete duhovnicesti, dupa cum ne-a transmis Catalin Cernatescu.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Mai 2014

Vizualizari: 174

Voteaza:

Duminica Slabanogului la Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Duminica Slabanogului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE