Elevii valceni au obtinut premii importante la Olimpiada Nationala de Religie

Ministerul Educatiei din Romania, in colaborare cu Arhiepiscopia Craiovei si Inspectoratul Scolar Gorj, au organizat in perioada 27-30 aprilie 2011 etapa nationala a Olimpiadei de religie pentru seminariile teologice si liceele cu profil teologic din tara. Sesiunea de examen a avut loc in data de 28 aprilie la Liceul Teologic „Sfantul Nicodim” din Targu Jiu.

Deschiderea oficiala a olimpiadei a fost marcata in seara zilei de 27 aprilie prin slujba Vecerniei si Te Deumul savarsite de Inalt Preasfintitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, in Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Targu Jiu. Tinerii teologi au primit binecuvantarea chiriarhului locului si au ascultat cuvantul sau de invatatura, in care a subliniat importanta studierii disciplinelor teologice.

In urma sustinerii concursului elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfantul Nicolae" din Ramnicu Valcea au obtinut urmatoarele premii si mentiuni :
- Lacraru Tudor Mihai (cls.

a IX-a) - locul II la disciplina Vechiul Testament – indrumator Pr. Prof. Ion Iliescu ;
- Devian Andrei Alexandru (cls. a XI-a) - Mentiune la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Romane – indrumator Pr. Prof. George Pomeneste.
- Popa Stefan Constantin (cls. a XII-a) - Mentiune la disciplina Dogmatica – indrumator Pr. Prof. Mihai Irinel Cojocaru.

Anul acesta au participat 125 de elevi seminaristi de la cele 39 de seminarii teologice liceale si monahale din tara, insotiti de cadre didactice. Premierea a avut loc sambata, 30 aprilie, in sala Teatrului Municipal "Elvira Godeanu" din Targu Jiu.

In perioada 17-21 aprilie, s-a desfasurat la Galati faza nationala a Olimpiadei la disciplina Religie. La acest important eveniment cultural-spiritual au participat peste 250 de elevi de la clasele a VII-a – a XII-a din toate judetele tarii, clasati pe locul I la faza judeteana a concursului.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Dunarii de Jos in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Inspectoratul Scolar Judetean – Galati, a fost gazduit de Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galati, Seminarul Teologic „Sfantul Apostol Andrei” din Galati si Universitatea „Dunarea de Jos”- Galati.

Olimpiada, ajunsa la editia a III-a, este un bun prilej de a evidentia activitatile elevilor si participarea activa a lor la disciplina Religie, precum si implicarea exemplara a profesorilor de specialitate, in procesul didactic, dar si extracurriculare.

Tinerii participanti la concurs au primit revista eparhiala „Calauza Ortodoxa”, nr. de Pasti, brosuri cu Botezul si Cununia, iconite cu Floriile, volumele „Tinerii-marturisitori ai Invierii” si „Tinerii-marturisitori ai dreptei credinte”, carti aparute la Editura Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Anul acesta printre premianti s-au numarat si trei eleve din judetul Valcea, care au obtinut mentiuni :
- Petriceanu Andreea Catrinel (cls. a IX-a) de la Colegiul National „Gib Mihaescu”, Dragasani – indrumator Prof. Marinescu Lucian,
- Prodescu Stefania Cristina (cls. a XI-a) de la Colegiul National de Informatica „Matei Basarab”, Rm. Valcea – indrumator Prof. Gaitanaru Georgeta, si
- Gleaja Violeta Laura (cls. a XII-a) de la Colegiul National „Gib Mihaescu”, Dragasani – indrumator Prof. Marinescu Lucian.

Miercuri, 20 aprilie, in finalul programului, a avut loc premierea castigatorilor, in sala de spectacol a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galati.

Duminica, 1 mai 2011, elevii valceni participanti la Olimpiada Nationala de Religie de la Galati si Tg. Jiu au fost premiati si in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea in fata unei asistente numeroase.


Sursa: arhiram.ro

 

.

02 Mai 2011

Vizualizari: 1039

Voteaza:

Elevii valceni au obtinut premii importante la Olimpiada Nationala de Religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE